Мед Атлант

Чиновники та правоохоронці вирішували, як боротися з незаконно ввезеним “львівським сміттям”

Сьогодні, 4 липня, в Івано-Франківській облдержадміністрації провели нараду щодо несанкціонованого завезення сміття на територію області.

Голова облдержадміністрації  Олег Гончарук зазначив, що ситуація, яка склалася на Прикарпатті за останній тиждень, є неприпустимою і потрібно якомога швидше розробити алгоритм дій щодо її вирішення.

«Впродовж останніх днів зафіксовано кілька випадків незаконного ввезення львівського сміття на територію області. Надалі маємо запобігти виникненню таких інцидентів та врегулювати ситуацію», — зазначив очільник області.

У свою чергу начальник ГУНП в Івано-Франківській області Віктор Шкутов додав, що несанкціоноване завезення сміття несе за собою адміністративну та кримінальну відповідальність. Наразі, щоб запобігти виникненню аналогічних ситуацій, на пунктах в’їзду в область працівники нацполіції організовали пости задля перевірки вантажу великогабаритних автомобілів, повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.

Підсумовуючи нараду, Олег Гончарук дав доручення створити робочу групу під керівництвом заступника голови ОДА Ярослава Паранюка та виробити алгоритм дій стосовно упередження виникнення ситуацій щодо несанкціонованого ввезення сміття на територію області. Інформацію про проведену роботу буде заслухано під час наступного засідання колегії облдержадміністрації.

Нагадаємо, у приміське село Микитинці днями завезли та висипали купи сміття. Ймовірно, зі Львова.

Зазначимо, що 2 липня невідомі фури привезли і вивантажили в селищі Ланчин Надвірнянського району, що на Івано-Франківщині, купи сміття. У ніч з 29 на 30 червня при в’їзді до Галича висипали дві фури сміття. Його завезли і залишили зі сторони Львова. 21 червня на приватній території с. Хриплин Івано-Франківської області розвантажили декілька фур львівського сміття, хоча повинні були доставити папір для переробки. А в ніч з 23 на 24 червня в с. Тарасівка Тлумацької ОТГ незаконно розвантажили декілька фур сміття.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...