Мед Атлант

Проблема з “львівським сміттям”: найімовірніше відходи у Микитинці допомогли завезти місцеві. ВІДЕОСЮЖЕТ

У приміське село Микитинці завезли та висипали 120 тонн сміття. Місцеві вважають, що сміття – зі Львова. Тим часом правоохоронці знайшли багато документів, на яких львівські адреси. 

Найімовірніше відходи завезли у ніч з п`ятниці на суботу. Сміття залишене на вул. Марковецька, інформує МІСТО. Правоохоронці і влада підозрюють, що до цього причетні місцеві мешканці, бо про цю території і маршрут будь-кому невідомо. До речі, наша знімальна група також не з першого разу потрапила сюди – безліч польових доріг.
Головний інспектор з охорони публічного порядку, депутат Микитинецької сільської ради Богдан Щербанюк продемонстрував знайдені документи Львівського національого університету імені І.Франка, податкові декларації, записки однієї із львівських церков.
Секретар Микитинецької сільської ради Галина Марків розповіла, що вже декілька мешканців телефонували і скаржилися на неприємний запах. Здебільшого це ті люди, які мають дачні будинки. Переконана, що спільно з владою міста та області потрібно вирішувати це питання, адже через спеку неприємний запах тільки прогресуватиме.
Слідчі, які працювали на місці, не готові стверджувати звідки це сміття. Кажуть, обстежуюють територію. У будь-якому випадку за такі дії загрожує відповідальність за забрудення і псування земель, яка передбачена Кримінальним Кодексом України (Стаття 239).
Додамо, що на пунктах в’їзду в область працівники нацполіції організували пости задля перевірки вантажу великогабаритних автомобілів, а голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук дав доручення створити робочу групу та виробити алгоритм дій, щоби попередити несанкціоноване ввезення сміття на територію Прикарпаття.
Більше у сюжеті МІСТА:

Нагадаємо, 2 липня невідомі фури привезли і вивантажили в селищі Ланчин Надвірнянського району, що на Івано-Франківщині, купи сміття. У ніч з 29 на 30 червня при в’їзді до Галича висипали дві фури сміття. Його завезли і залишили зі сторони Львова. 21 червня на приватній території с. Хриплин Івано-Франківської області розвантажили декілька фур львівського сміття, хоча повинні були доставити папір для переробки. А в ніч з 23 на 24 червня в с. Тарасівка Тлумацької ОТГ незаконно розвантажили декілька фур сміття.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...