Мед Атлант

Російським артистам можуть повністю заборонити виступати в Україні

В парламенті зареєстровано проект закону щодо обмеження гастролей на території держави-агресора та на території України, зокрема й на тимчасово окупованій її території.

Відповідний документ розміщений на офіційному сайті Верховної Ради України, повідомляє “Укрінформ”.

Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо обмеження проведення гастрольних заходів на території держави-агресора та на території України, в тому числі й на тимчасово окупованій території України) зареєстрований 29 червня 2017 року під номером 6660.

Автори законопроекту — народні депутати Андрій Іллєнко, Юрій Левченко, Михайло Головко та Олег Осуховський, які представляють депутатську фракцію ВО “Свобода”.

“Російська Федерація веде й інформаційну війну проти України, особливо за допомогою російських гастролерів. Так, російські гастролери виступаючи на території України, в тому числі окупованій, відкрито підтримують окупацію України та приниження Українського народу. З огляду на вищезазначене, є надзвичайно важливим в цілях забезпечення інформаційної безпеки та цілісності нашої держави заборонити російським гастролерам проводити гастрольні заходи на території України, в тому числі й на окупованій”, — підкреслюється у пояснювальній записці.

А також зазначається, що “з метою забезпечення безпеки українських гастролерів доцільно заборонити проведення гастрольних заходів гастролерами, які є громадянами або резидентами України, на території держави-агресора та на тимчасово окупованій території”.

Документ, що зараз опрацьовується в Комітеті з питань культури і духовності, пропонує передбачити відповідальність за порушення. Зокрема, заборону “в подальшому проводити гастрольні заходи на території України до моменту виведення усіх незаконних збройних формувань, російських окупаційних військ, їх військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України та відновлення повного контролю України за державним кордоном України”, а також пропонує доповнити Кримінальний кодекс України статтею 304-1 “Порушення заборони на проведення гастрольних заходів”.

Читайте також: До чого призведе заборона найпопулярнішої бухгалтерської програми 1 С: думки місцевих експертів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...