Мед Атлант

Франківські патрульні перевіряли, чи порушують місцеві водії правила дорожнього руху. ВІДЕОСЮЖЕТ

Сьогодні, 5 липня, франківські патрульні перевіряли, чи знають жителі міста, що не можна паркувати свої авто на місцях «для людей з інвалідністю».

Можливість запаркуватися в центрі міста на спеціальновідведених місцях перевірив представник Національної Асамблеї інвалідів в Івано-Франківській області Микола Макар. Чоловік каже, що майже нереально вдень залишити на парковці свій автомобіль — завжди місця «для людей з інвалідністю» зайняті і не завжди водіями-інвалідами.

Поліцейські, у свою чергу, кажуть, що зараз відповідні протоколи  за паркування, зупинку і стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю повинні виписувати працівники Муніципальної інспекції. Проте, вже через три місяці почне діяти новий Закон України, згідно з яким штраф за відповідне правопорушення складатиме від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020 — 1700 гривень). Автомобілі, що займають місця для інвалідів, буде дозволено також і евакуювати. Тому, патрульні зараз хочуть попередити водіїв, щоб ті не порушували правила дорожнього руху.

Чи легко водію-інваліду запаркуватися в центрі Івано-Франківська дивіться у відеосюжеті.

Нагадаємо, минулого тижня на парковці поблизу обласної державної адміністрації на “місці для інвалідів” свій автомобіль запаркував депутат обласної ради Василь Гладун. Франківські патрульні уже тричі затримували депутата облради за порушення. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...