Мед Атлант

Франківським батькам розповідали, як правильно виховувати дітей

У вівторок, 4 липня, психолог Івано-Франківського Карітасу провела групову консультацію для батьків. Говорили про виховання дітей і вихід з кризових періодів.

На зустрічі були присутні родини учасників АТО, дружини та родичі загиблих бійців АТО та просто місцеві жителі, які зацікавилися темою консультації.

Говорили про кризові періоди у житті дітей та як їх “перейти” разом.

“У сім‘ї не буває без конфліктів, – каже психолог Любов Івасів. – Не та сім‘я золота, яка не конфліктує, а та, яка вміє конструктивно вирішувати конфлікт. Вирішувати непорозуміння не можна з пилу-жару, а коли вже емоції вляглися і включається розум, тоді саме час поговорити”.

Є території, на яких не можна вирішувати конфлікт з дитиною, розповідає психолог, це місце, де готується та споживається їжа, спальня та дитяча кімната тому, що це території затишку, там дитина повинна почувати себе добре.

Наталя Безпалько – вдова бійця АТО. Її чоловік загинув три роки тому і жінка зізнається, що тривалий час уникала подібних зустрічей, адже вважала, що за цей час вже навчилася жити сама з дітьми, але виявилося, що поради психолога у вихованні дітей стали їй у пригоді.

«Для мене було відкриттям, що кожного вечор з дитиною потрібно проговорювати увесь день і знаходити позитивні моменти, – каже пані Наталя, – я ніколи цього не робила, мені здавалося, що минув цей день та й добре, завтра буде інший. Сподобалось також те, що з дитиною треба сідати за стіл переговорів і вирішувати існуючу проблему, а після того пити «чай примирення». Моїй доньці зараз дев’ять років і вже виникають певні непорозуміння, тому я сподіваюсь, що «чай примирення» стане для нас традицією, бо в першу чергу, я хочу бути дитині другом».

Психолог радить батькам, перш ніж з’ясовувати стосунки з дитиною, розібратися у собі, адже у щасливих батьків – щасливі діти. Треба завжди знаходити час для себе, аби бути емоційно гармонійною людиною і такий настрій дарувати дитині. Психолог також наголосила на основних принципах виховання дітей: обов’язкове щоденне спілкування з дитиною, дитину потрібно хвалити, а сварити її поганий вчинок, потрібно вчити дитину спокійно реагувати на стрес, і основне, – батьки вчать дітей власним прикладом.

Групові консультації психолог Карітасу проводить щовівторка, також можна скористатися й індивідуальними консультаціями. Захід відбувся у рамках проекту «Об’єднуючи людей заради розбудови миру: від зцілення до кооперації».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...