Мед Атлант

Івано-Франківськ увійшов у трійку міст рейтингу прозорсті. ПЕРЕЛІК

Обласний центр Прикрапаття посів третє місце у рейтингу прозорості серед 100 міст України. 

Івано-Франківськ у рейтингу поступився лише Львову, який на першому місці, та Кропивницькому – на другому.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Як розповіла у студії Громадського радіо Катерина Цибенко, керівниця проекту «Розбудова прозорості в містах України», зміст рейтингу прозорості міст полягав у наступному:

«Під поняття прозорості ми маємо на увазі такі сфери відповідальності міської влади як соціальні послуги, житлова політика, комунальні підприємства, комунальне майно, освіта, закупівлі та деякі інші. Ми оцінювали наскільки на сайтах міськрад доступна інформація, наприклад, чи доступні протоколи міськрад, чи повідомляється про майбутнє засідання сесії, щоб громадяни могли прийти і взяти в них участь, чи відкриті закупівлі, чи можливо записати дитину в школу онлайн, чи можна стати в житлову чергу онлайн», – пояснила Катерина Цибенко.

Керівниця проекту також розповіла про методологію рейтингу:

«Дослідники аналізували сайти, доступність інформації на сайтах, також вони робили різні аналітичні висновки, наприклад, брали кількість відвідувачів сайту за місяць, ділили на кількість населення, і по певних балах оцінювали. Також ми використовували відповіді на інформаційні запити, ми багато писали міськрадам, і більшість відповідали, а були три міськради, які нам відмовили у відповіді. Це Ізмаїл, Горішні Плавні та Бориспіль», – зазначила вона.

Окрім Івано-Франківська у рейтингу опинилося ще одне прикарпатське місто  Калуш. Воно посіло у підсумку тільки 49 місце.

Нагадаємо, що Івано-Франківськ також потрапив у трійку лідерів-міст України з найпрозорішим місцевим управлінням.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...