Мед Атлант

Працівники СБУ обшукали помешкання колишнього начальника міських дільничих. ФОТО

Вчора, 4 липня, працівники СБУ проводили обшуки в квартирі члена ГО “Воїн Україна”, військового волонтера і колишнього працівника МВС Олександра Батуро. Шукали зброю.

Про обшуки повідомив у мережі член ВО “Голос” Віталій Чорненький. Керівник “Голосу” Ростислав Гудзінський повідомив журналістам “МІСТА”, що Батуро волонтерить ще з початку воєнного конфлікту на Сході, неодноразово їздив у зону АТО, допомагав у формуванні батальйону “Івано-Франківськ”. Крім того, як стверджує Гудзінський, має нагороди від Міноборони.

Представники “Голосу” були присутні під час обшуків, адже Батуро начебто зателефонував їм і попросив підтримки. Як розповідає Гудзінський, в квартирі волонтера перерили все, окрім того обшукали його автівку і квартиру батька.

Фото з фейсбук Віталій Чорненький.

“Вилучити змогли лише кілька патронів і ті з рушниці, на яку він показав дозвіл, і пристрої для пожежогасіння, які не заборонено тримати вдома”, – каже Гудзінський.

І додає, що константував те, що обшуки проходили з порушеннями.

“Вони привели понятих з різних районів, які не могли пояснити, що тут роблять у цей час. Були ще порушення у протоколі, які оприлюднимо згодом”.

Як каже Гудзінський, наразі Батуро офіційно на пенсії. До 2010-го року працював в лавах МВС, був начальником франківських дільничих.

У прес-службі СБУ повідомляють, що в рамках кримінального провадження, яке розслідується слідчими ГУ НП в області, спільно з поліцією проводилася перевірка інформації про те, що ряд жителів області зберігають боєприпаси та зброю. Підозрілі предмети, які вилучили під час обшуків, направили на експертизу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...