Мед Атлант

Через незаконне ввезення сміття на Прикарпаття вже відкрито 6 кримінальних проваджень

Сьогодні, 6 липня, під час колегії в ОДА окрім іншого місцеві чиновники обговорили проблему несанкціонованого завезення сміття на територію області.

У свою чергу, голова облдержадміністрації зазначив, що днями робоча група розробила алгоритм дій проти подальшого ввезення львівського сміття.

«З якою проблемою ми зіштовхнулися — обпломбована фура заїжджає на територію області. Машина їде транзитом через область, є всі документи на перевезення сміття. Стоїть пост,  підстав заборонити їй проїхати через область немає. Потім ми чуємо: Микитинці, Хриплин, Ланчин. Коли почали з’ясовувати, то знову зіштовхуємося з «колізією законодавства», знову бачимо неефективну роботу всіх, починаючи від правоохоронних органів закінчуюючи іншими службами. Просто в голові не вкладається, що таке може бути в сучасному суспільстві», — зазначив Олег Гончарук.

За словами чиновника, сміття справді завезене зі Львівської області. Тому, на днях очільник Прикарпаття переговорив з керівником Львівщини щодо такої ситуації, на що останній сказав, що на все сміття, яке вивозиться з їхнього є відповідна документація. Тому, яким чином сміття потрапляє на Івано-Франківщину ще ніхто не може з’ясувати.

Нагадаємо, 2 липня невідомі фури привезли і вивантажили в селищі Ланчин Надвірнянського району купи сміття. У ніч з 29 на 30 червня при в’їзді до Галича висипали дві фури. Його завезли і залишили зі сторони Львова. 21 червня на приватній території с. Хриплин Івано-Франківської області розвантажили декілька фур львівського сміття, хоча повинні були доставити папір для переробки. А в ніч з 23 на 24 червня в с. Тарасівка Тлумацької ОТГ незаконно розвантажили декілька фур відходів.
Опісля, 4 липня, виявлено сміття у Микитинцях. Правоохоронці і влада підозрюють, що до цього причетні місцеві мешканці, бо про цю території і маршрут будь-кому невідомо. Крім того, франківський депутат Андріан Волгін заявив у мережі Фейсбук, що готовий відвезти відходи до помешкання Садового.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...