Мед Атлант

Франківські патрульні зупинили водія, ступінь сп’яніння якого в 11 разів перевищувала норму

Патрульні Івано-Франківська на вул. Галицька зупинил автомобіль за порушення ПДР. Згодом виявилося, що водій знаходиться у стані сп’яніння.

“Renault Kangoo” на очах у патрульних намагався порушити вимоги знаку “Розворот заборонено”, що на вулиці Галицька (зупинка Целевича), інформує МІСТОЦе сталося сьогодні, 8 липня, близько восьмої години ранку. Інспектори зупинили автомобіль. Спілкуючись з водієм побачили явні ознаки алкогольного сп’яніння. Запропонували пройти текст на місці. Водій погодився, а результат виявився позитивним – 2,21 проміле.

Порушник щиро розкаявся, кажуть у прес-службі Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську. У поясненні водій написав, що випивав ввечері, а зранку все ж ризикнув сісти за кермо. Пише, що на роботу потрібно.

Відтак, на водія-порушника поіціянти склали протокол за ч. 1 Ст. 130 КУпАП та винесли постанову за Ст. 126 КУпАП, бо керував без страхового полісу.

Читайте також: Ти мені передзвониш через перепрошую с…, – водій-правопорушник до франківських патрульних. ВІДЕОСЮЖЕТ

Довідково:

Стаття 126 КУпАП.

Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки.

Стаття 130, ч. 1 КУпАП.

Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, – тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб – накладення штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...