Мед Атлант

Автобус, який перекинувся на Тернопільщині, підозріло “димів” на початку поїздки

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода трапилася у суботу, 8 липня. 53 туристів з Коломиї їхали на море, однак через декілька годин їзди, автобус на швидкості злетів на узбіччя. Внаслідок ДТП загинула молода дівчина та троє пасажирів з різними ушкодженнями перебувають у лікарні.

Як розповіла журналісту МІСТА одна з пасажирок, автобус був несправний на самому початку поїздки.

“Незадовго від того, як ми виїхали з Коломиї, в селі П’ядики автобус задимівся, пішов чорний дим. Водії нам пояснили, що нібито хтось з пасажирів поставив свою сумку на якусь трубу. Згодом знову зупинився. Як потім ми собі думали, що напевно це горіли гальмівні колодки. Тому, що при спуску з пагорба водій навіть не гальмував, а ми просто летіли в це “урвище”, — розповідає пасажирка.

Пасажири робили водію зауваження, але реакції не було.

“Таке враження, що ми летіли, а не їхали. І шофер, який збоку сидів, теж йому казав, щоб він гальмував, але він не гальмував і ми так прямо полетіли туди”

У свою чергу, автобусний перевізник каже, що автобус був справний і водію зауважень ніхто не робив.

“Автобус перевірявся перед поїздкою. Цей водій ( ред. — що був за кермом під ДТП) в нас працював третій день, але він перед цим стажувався на цьому ж автобусі. Другого водія пасажири добре знали. Ми з ними не перший рік їздимо в цей час на море. Я вже питався, чи робили йому зауваження, то мені сказали, що ніхто не скаржився”, — розповідає перевізник Валерій Іванків.

На думку підприємця, ДТП трапилося по двох причинах:

“Моя версія — це перевищення швидкості і його ( ред. — водія) не акуратність. Шофер каже, що їхав 60, але в мене теж думка, що більше. Але там також немає відповідних дорожніх знаків, які би попереджали про такий різкий поворот. Ми разом з слідчим йшли і не бачили там потрібних знаків. Після того, як ми забрали автобус на штрафмайданчик, там перекинувся вже інший автомобіль.”

До слова, у мережі вже опублікували відео з камер спостереження, де видно автобус за декілька хвилин до ДТП.

Наразі слідство ще з’ясовує усі деталі дорожньо-транспортної пригоди. Згодом стане відомо, чи порушив водій правила дорожнього руху. У свою чергу, пасажири автобуса зараз очікують від перевізника повернення коштів за невдалу поїздку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...