Мед Атлант

Цьогоріч понад чотириста дітей з Івано-Франківська оздоровились у таборах

Сьогодні, 11 липня, в Івано-Франківську під час оперативної наради у міського голови обговорили питання оздоровлення дітей у таборах.

Віталій Матешко, директор Департаменту молодіжної політики та спорту, повідомив, що Департамент уже відправив на оздоровлення у табори 174 дитини з Івано-Франківська. Зокрема, маленькі франківці відпочивають у таких таборах, як “Верховина”, “Перлина Придністров’я”, “Сокіл”, ” Перлина Карпат” та інших. 23 дитини цьогоріч відпочивали в таборі “Молода гвардія” в Одесі, 15 — у таборі “Артек” в Києві.

Віталій Метешко також зауважив, що 20 франківців оздоровились у таборах Польщі. Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що влада повинна організувати для дітей з Польщі змістовні табори.

 “Якщо вони прибирають в таборах наші цвинтарі, то ми повинні прибирати їхні. І вони коли приїжджають, то влаштовують різноманітні заходи, показуючи, що вони нація. А ми такого не робимо. Ми повинні показати, що ми теж нація“, — відзначив міський голова.

Ігор Кінаш, начальник відділу внутрішньої політики, розповів, що в серпні в одному з міст Польщі проходитиме табір, куди поїдуть відпочивати повнолітні студенти Прикарпатського національного університету, Івано-Франківського національного університету нафти й газу та “Пласту”.

“Студенти житимуть в одній із шкіл Польщі, ми відправимо з ними лікарів, однак шукаємо ще двох кухарів”, — зазначив Ігор Кінаш.

Загалом станом на 11 липня у таборах відпочили 473 дитини з Івано-Франківська.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...