Мед Атлант

В Міжнародній авіакомпанії України відповіли на заяву лоукоста Ryanair

Авіакомпанія МАУ здивована публічною заявою ірландського бюджетного перевізника Ryanair про скасування своїх планів на українському ринку.

Про це йдеться в їхньому повідомленні на офіційній сторінці у Facebook.

«Своє рішення лоукост пояснює бажанням міжнародного аеропорту «Бориспіль» захистити «високотарифних перевізників», у тому числі й МАУ, та позбавити наших співвітчизників можливості літати за доступними цінами. Ця заява не відповідає дійсності, оскільки авіакомпанія МАУ пропонує своїм пасажирам широкий діапазон цін, що починаються від 249 грн на внутрішніх рейсах та від 587 грн на міжнародних»

Також МАУ офіційно заявляє, що не є учасником переговорів між двома господарчими суб’єктами — аеропортом «Бориспіль» та Ryanair, а тому не має жодної можливості впливати на перебіг цих переговорів.

«У зв’язку з цим викликають здивування емоційні та безвідповідальні заяви міністра інфраструктури, який стверджує, що основною причиною рішення Ryanair є МАУ. І, замість того, щоб шукати альтернативне рішення, намагається виправдати себе в публічному полі», — йдеться у повідомленні.

Представники МАУ зазначають, що авіакомпанія Ryanair розпочала передчасний продаж квитків на рейси, не маючи призначень на виконання міжнародних рейсів, ані відповідної угоди з аеропортом, ані слотів.

«Заручниками ситуації, на яку варто звернути увагу компетентним органам, стали пасажири, які вже придбали ці квитки. Авіакомпанія МАУ, як і раніше, вітає прихід нових перевізників, оскільки це сприяє пожвавленню ринку та поступовому покращенню економічної ситуації в країні», — заявляють в МАУ.

Нагадаємо, днями Ірландська авіакомпанія-лоукостер Ryanair скасувала запланований вихід на український ринок. У Ryanair відзначили, що аеропорт “Бориспіль” став на сторону авіакомпаній з високими тарифами, включаючи “Міжнародні авіалінії України”, і позбавив українських пасажирів доступу до дешевих авіаквитків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...