Мед Атлант

До суботи “львівське сміття” переправлять на полігон у Рибному

Сьогодні, 13 липня, в Микитинцях обговорили проблему зі сміттям, яке нещодавно почали таємно завозити на Прикарпаття. Головний еколог Франківщини Ріяфет Гасімов запевнив, що до суботи все сміття переправлять на полігон у с. Рибне.

Наразі правоохоронні органи встановлюють, хто саме завіз на територію області сміття. Голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук обурений тим, що сміття з Микитинців досі не вивезли. За це, як заначив голова Держекоінспекції в області Ігор Стефурак, першочергово мав би потурбуватися сільський голова, проте він від проблеми самоусунувся. Стефурак запевнив, що за це війт понесе адмінвідповідальність у вигляді штрафних санкцій.
В результаті Гончарук дав доручення Гасимову вивезти все сміття в Рибне до суботи. Кошти на це,
близько 50 тис. грн, виділять з обласного бюджету.
Щодо села Хриплин, то там, як запевнив сільський голова Роман Соколик, сутуація вирішена.
Ріяфет Гасімов повідомив, що є домовленість з підприємцями про вивіз сміття, гроші виділено, тому проблем не мало б бути.
Якщо захотіти, то можна за день вивезти. До суботи сміття тут не буде“, – запевнив Ріяфет Гасімов.
В епопеї з львівським сміттям почало народжуватись чимало слухів, подейкують, що вартість однієї вивезеної фури начебто коштує тисячу доларів.

Нагадаємо, 2 липня невідомі фури привезли і вивантажили в селищі Ланчин Надвірнянського району купи сміття. У ніч з 29 на 30 червня при в’їзді до Галича висипали дві фури. Його завезли і залишили зі сторони Львова. 21 червня на приватній території с. Хриплин Івано-Франківської області розвантажили декілька фур львівського сміття, хоча повинні були доставити папір для переробки. А в ніч з 23 на 24 червня в с. Тарасівка Тлумацької ОТГ незаконно розвантажили декілька фур відходів.

Опісля, 4 липня, виявлено сміття у Микитинцях. Правоохоронці і влада підозрюють, що до цього причетні місцеві мешканці, бо про цю території і маршрут будь-кому невідомо. Крім того, франківський депутат Андріан Волгін вивіз сміття під будинок мера Львова. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...