Мед Атлант

Франківцям презентували Індекс сталості розвитку організацій громадянського суспільства

Сьогодні, 13 липня, в Івано-Франківську Творчий центр ТЦК презентував Індекс сталості розвитку організацій громадянського суспільства України за 2016 рік.

За минулий рік в Україні зареєстровано понад 75 тисяч громадських організацій, з них 16 тисяч — благодійні організації. З кожним роком їх поступово стає менше. Основна причина цього, як розповідають організатори, недостатнє фінансування з боку держави. Тому цього року творчий центр ТЦК підготував законопроект щодо фінансової підтримки громадських організацій.

Як зазначила Любов Паливода, президент Творчого центру ТЦК, у порівнянні з  попередніми роками показники індексу трохи знизилися і становить 3.3.

“Індекс знизився. Але, якщо порівнювати нашу країну з тією ж Прибалтикою, то у нас рівень розвитку набагато вищий”, — розповідає Паливода.

Також вона додала, що з 2014 року рівень довіри до благодійних організацій різко впав. Це зумовлено тим, що в Україні появилося багато організацій, які  замість того, щоб допомогати людям гроші, дурили та наживалися на них.

Довідково. Індекс сталості розвитку громадянського суспільства (CSOSI) – це ключовий аналітичний інструмент, що вимірює прогрес розвитку громадянського суспільства в Центральній та Східній Європі. Протягом шістнадцяти років Індекс відстежує прогрес в розвитку громадянського суспільства в двадцяти дев’яти країнах. Індекс вивчає загальні сприятливі умови для розвитку громадянського суспільства, приділяючи особливу увагу правовому середовищу, організаційній спроможності, фінансовій життєздатності, громадянському представництву, наданню послуг, інфраструктурі та ставленню з боку громадськості. Кожен показник вимірюється за семибальною шкалою, де 1 показує дуже розвинутий рівень та 7 означає низький рівень розвитку.

Читайте також: Громадські організації Івано-Франківщини за рік отримали понад 60 млн гривень

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...