Мед Атлант

У Європейському суді вже чекають на мою справу, — Коцаба. ВІДЕО

Сьогодні, 13 липня, в Івано-Франківському Апеляційному суді повинен був відбутись розгляд справи скандального місцевого журналіста Руслана Коцаби. Однак справу відправили на повторний розподіл.

На засіданні вирішили справу відправити на повторний автоматизований розподіл, оскільки головуючий суддя Богдан Гриновецький уже брав участь у першому провадженні як слідчий суддя. 

Після засідання обвинувачуваний Руслан Коцаба розповів, що у нього безсоння та тривожний стан, однак гніву немає. Журналіст вважає, що прокуратура створила певний вигідний їй сценарій для того, щоб він був у статусі обвинуваченого якомога довше. Руслан Коцаба, як і прокуратура, не хоче, щоб найближчим часом розглядали його справу.

Мої припущення такі: прокуратура робить те, що їй вигідно, щоб я зрозумів, що владу критикувати не можна“, — зазначив журналіст.

Руслан Коцаба каже, що основна мотивація вищого суду — це те, що прокурори ніби-то доставляли докази, а Апеляційний суд відмовився їх вислухати, прокуратура тоді зрозуміла, що СБУ її підставило. Журналіст заявив, що у випадку, якщо справа знову пройде апеляційну інстанцію і піде у Вищий адміністративний суд, то він тоді передасть її до Європейського суду у Страсбурзі.
У Європейському суді вже чекають на мою справу. Мені пообіцяли, що її будуть розглядати у найкоротші терміни і ретельно, адже це тяжкий злочин, я ж буду судитись з державою Україна“, — наголосив Руслан Коцаба.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...