Мед Атлант

НАБУ затримало Романа Тимківа — екс-депутата Івано-Франківської міськради та помічника нардепа Солов’я. ВІДЕО

Сьогодні, 14 липня, у супроводі поліції працівники Національного антикорупційного бюро України  затримали Романа Тимківа – екс-депутата Івано-Франківської міської ради, а також помічника прикарпатського нардепа Юрія Солов’я.

Це сталося зранку. Працівники НАБУ затримали директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа та його заступника Олега Ткаченка. Їх затримали у супроводі поліції.

Фото: ZAXID.NET

Затримання відбулося у день візиту на завод Президента Петра Порошенка. 

«Можу лише сказати, що працівники НАБУ справді прибули на підприємство. Я не знаю, де перебуває директор нашого підприємства Роман Тимків та його заступник Олег Ткаченко. Ні причин затримання, ні інших деталей наразі не знаю», – сказала ZAXID.NET речниця Львівського бронетанкового заводу Ірина Микольців.

У прес-службі НАБУ поки не повідомляють ніякої інформації з цього приводу. Відомо лише, що затриманих доставили до Львівського територіального управління Антикорупційного бюро України. Детективи НАБУ працювали у супроводі поліції.

За попередньою інформацією, причина затримання – корупція та розкрадання державного майна.

Роман Тимків – у минулому екс-депутат Івано-Франківської міської ради, пройшов за списком “Третьої сили”, яку тоді очолював нардеп Юрій Соловей. Крім того, це відомий франківський будівельник, засновник компанії “Екстім”. Нині він є помічником народного депутата від 89-виборчого округу Юрія Солов’я. Обов’язки помічника він виконує на громадських засадах.

На фото: Роман Тимків

Це вже другий помічник Юрія Солов’я, якого затримали правоохоронці: у 2015 році працівники поліції затримали помічника нардепа Солов’я, який організував дві потужні нарколаболаторії.

Крім того, це вже не перше затримання на цій посаді. У 2015 році до директора підприємства Олександра Остапця за підозрою у розкраданні державних коштів також завітали правоохоронці. Під час обшуків у нього вдома знайшли 2 млн грн, які призначалися для ремонту військової техніки, що мала відправлятися в зону проведення АТО. Сам Остапець не визнав своєї вини, однак суд вирішив по-іншому та засудив його до п’яти років умовно, призначивши додатково 11,9 тис. грн штрафу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...