Мед Атлант

60 днів у СІЗО, або ж застава в два мільйони гривень. Тимківу обрали запобіжний захід

Сьогодні у столичному суді обирають запобіжний захід для екс-депутата Івано-Франківської міської ради і очільника “Львівського бронетанкового заводу” Романа Тимківа, якого вчора затримали детективи НАБУ.

За повідомленням журналістки 24 Каналу із зали суду, прокурори просять для Тимківа арешт строком на два місяці або заставу у розмірі 2 млн грн.

Солом’янський райсуд обирає запобіжний захід Тимківу

Відповідне клопотання вже долучили до справи.

Зазначимо, що чотири депутати – Олександр Паламарчук, Сергій Алєксєєв, Юрій Соловей від партії “Блок Петра Порошенка” та Валерій Дубіль від фракції “Батьківщина” – оголосили, що готові взяти на поруки директора “Львівського бронетанкового заводу”.

Відносно цього висловився у фейсбук головний антикорупціонер країни Віталій Шабунін.

Нагадаємо, 14 липня працівники НАБУ затримали директора “Львівського бронетанкового заводу” Романа Тимківа та ще низку посадовців. Їх звинувачують у корупційних схемах.

Як встановили, службові особи ЦБТУ ЗСУ Озброєння Збройних Сил України у змові зі службовими особами ДП “Львівський бронетанковий завод”, засновником ТОВ та за участі фірм з ознаками фіктивності розробили та реалізували корупційну схему із закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки, чим вчинили розтрату бюджетних коштів у 2015 році на суму 28,5 млн. грн.

Суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше використовувалися. До того ж ці старі, а інколи й неробочі, двигуни раніше вже були продані — у 2008-2009 роках їх реалізовували підприємствам на внутрішньому ринку, як надлишкове майно Міноборони. Крім того, випуск цієї моделі двигунів припинився ще з 1990-х років, про що ініціаторам схеми було добре відомо.

Оновлено:

Суд зачитав вирок Тимківу. Директора “Львівського бронетанкового заводу” триматимуть під вартою 60 днів, або ж відпустять додому, якщо той забажає внести 2 млн грн застави.

Відео: Центр протидії корупції

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...