Мед Атлант

“Добкін ‒ на свободі, а керівництво “Львівського бронетанкового заводу” ‒ в тюрмі”, ‒ нардеп Соловей назвав працівників НАБУ піарщиками

Народний депутат Юрій Соловей продовжує переконувати своїх виборців і читачів персональної сторінки у фейсбук у невинуватості його помічника Романа Тимківа, називаючи його затримання піар-компанією від НАБУ.

Попередньо нардеп висловив бажання взяти Тимківа на поруки під час судового засідання щодо визначення йому, а також кільком іншим працівникам “Львівського бронетанкового заводу” запобіжного заходу. Детективи НАБУ затримали керівництво заводу за підозрою у розтраті державних коштів в особливо великих розмірах.

На своїй персональній сторінці у фейсбук Соловей назвав НАБУ піарщиками.

Перед тим нардеп пояснив свою позицію щодо затримання його помічника, назвавши дії, за які його звинувачують у корупції, допомогою державі.

Крім звинувачень у сторону НАБУ, Соловей гостро висловився й щодо об’єктивності журналістів у висвітленні цього питання. З цього приводу нардеп залишив полемічне повідомлення у своєму фейсбук:

“Журналіст поширює і коментує лише ту інформацію, у правдивості якої переконаний. Він уникає неповноти або неточностей чи викривлень інформації, які могли б завдати моральної шкоди честі та гідності людини, неприпустимі з його боку недостовірні повідомлення.

Журналіст у своїх повідомленнях не втручається у судові справи, поки ведеться слідство, уникає характеристик людей, запідозрених у злочині, але вина яких не встановлена вироком суду, що набрав законної сили. Висвітлення судових процесів має бути неупередженим щодо звинувачених. Журналіст не може називати людину злочинцем до відповідного рішення суду.
Точки зору опонентів, в тому числі тих, хто став об’єктом журналістської критики, мають бути представлені збалансовано”.

Це витяг з Кодексу професійної етики українського журналіста.
В мене питання до 112.ua, 1+1, 5 канал, 24 Канал, Телеканал ICTV, NewsOne, TV Еспресо, Телеканал “Українська правда”, Левый Берег – LB.UA, Кореспондент Україна, Zaxid.Net, Телеканал ZIK, Галицький кореспондент та інших ЗМІ, які висвітлювали цю тему.

Як Ви вважаєте чи був дотриманий Кодекс українського журналіста при висвітлені вистави НАБУ щодо гучних затримань в справі Львівського бронетанкового та чи була донесена до суспільства й інша думкаю

P.s. Прекрасно розумію чим мені може обернутись даний пост. Але переконаний, що сьогоднішні медіа несуть не меншу відповідальність за стан справ в суспільстві ніж політики. В мене все.”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...