Мед Атлант

Творчі колективи області розповіли про поїздку в зону АТО. ФОТО

Сьогодні, 18 липня, в Івано-Франківську відбулася зустріч з учасниками всеукраїнської творчої естафети “Воскресне волі дух і наша слава”.

“Все почалося з прапору провідника ОУН Романа Шухевича, який передали з села Тишківці Городенківського району. Тоді ж з’явилася ідея повезти його у зону бойових дій. З цього й почалася акція “Воскресне волі дух і наша слава”, — розповів заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Ігор Пасічняк.

В рамках естафети в АТО поїхали творчі колективи області. Серед них пісенний гурт “Будьмо”, гумористичний театр “Кум”, автор та виконавець пісень Василь Михайлович. На передовій артисти відіграли 11 концертів.

Учасники акції розповіли, що їх часто просили виконувати патріотичні пісні, щоб якось підняти дух військових та мирних жителів. А одного разу перед виступом навіть довелося пояснювати хто такий Степан Бандера.

“Перед виступом хтось крикнув, що виступають “бендери”. Довелося їм пояснювати, що ми бандерівці та хто такий Бандера, бо Бендери — це взагалі місто в Молдові”, — розповів учасник поїздки Олександр Новосад.

Світлини з виступів на передовій артисти передали в музей у Тишківцях. В адміністрацію ж привезли прапор з підписами наших захисників.

 Читайте також: На Прикарпаття повернувся з зони АТО добровольчий батальйон ОУН. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...