Мед Атлант

Управління транспорту хоче ввести додаткові критерії для визначення міських первізників

Сьогодні, 18 липня, в адміністрації відбулося відкрите обговорення рішення виконавчого комітету міської ради щодо конкурсу на міських автобусних маршрутах.

Як розповів керівник управління транспорту та зв’язку Олег Ганчак, при проведеннні конкурсу, окрім основних, будуть враховуватися ще три додаткові критерії. За кожен з них перевізник отримуватиме бали, які в майбутньому допоможуть йому стати переможцем і обслуговувати вибраний маршрут.

Зокрема, один бал додаватимуть за те, що в автобусі буде встановлена система зовнішнього та внутрішнього оповіщення, яка вже успішно функціонує на 21, 35 та 44 маршрутах.

До слова, зараз оголошено тендер на закупівлю спеціального обладнання для озвучення маршруту.

Також три бали отримуватиме той перевізник, транспорт якого буде пристосований для перевезення осіб з обмеженими можливостями та мам з візочками.

Каратимуть перевізників, тобто зніматимуть один бал, за неоплачені штрафи, які були нараховані підприємцям напередодні.

Але і ці критерії не остаточні. Всі охочі мають змогу приєднатися до проекту рішення та внести свої пропозиції. Вони будуть прийматися до 6 серпня. Після чого будуть подані на розгляд виконкому.

Якщо члени виконкому проголосують за оновлені критерії у відборі перевізників, то вже у вересні маршрути 27, 45 і 50 мають шанси стати комфортнішими для франківців. Адже саме вони є першими, в яких стікає термін укладених з департаментом транспорту і зв’язку договорів.

Читайте також: “Безпритульні” маршрутки. Де та в якому стані зберігаються міські автобуси. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...