Мед Атлант

Хотів дати хабар експерту МВС: відомо, кого затримали франківські СБУшники. ВІДЕО

МІСТО писало, що в Івано-Франківську затримали чоловіка, який давав хабар експерту Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. З власних джерел стало відомо, що це екс-начальник франківських дільничих.

В Управлінні СБУ в Івано-Франківській області вчора, 19 липня, проінформували, що тридцятидев’ятирічний місцевий житель вирішив за шістсот доларів США отримати вигідний для себе експертний висновок. Раніше в рамках кримінального провадження Службою безпеки України у нього було вилучено набої та направлено на експертизу.

Журналістам МІСТА стало відомо, що це екс-начальник франківських дільничих Олександр Батуро, в якого 4 липня провели обшук, шукаючи боєприпаси.

Нагадаємо, про обшук повідомили у мережі члени ВО “Голос” Віталій Чорненький та Ростислав ГудзінськийОбоє наголошували, що все пройшло з порушеннями.  І нібито вилучень незаконних не було. Вони писали у соціальній мережі Фейсбук, що Батуро – військовий волонтер і колишній працівник МВС. Проте нашим журналістам з власних джерел стало відомо, що предмети заборонені законом таки вилучалися. З цього приводу журналісти МІСТА поспілкувалися з самим Олександром Батуро. Останній відмовився щось коментувати про обшук, мовляв, тривають слідчі дії і йому заборонили розповідати будь-яку інформацію. Щодо волонтерста, то спочатку нагадав про нагороди від Міноборони, а потім зазначив, що не вважає себе волонтером, а небайдужим, який допомагав бійцям на Сході. До слова, в громадській організації інвалідів, ветеранів, учасників та волонтерів АТО “Воїн України” Олександр Батуро є головою контрольно-ревізійної комісії.

Відтак, пан Батуро, вирішивши уникнути кримінальної відповідальності,  запропонував експерту за 600 доларів пошкодити частину боєприпасів та визнати їх непридатними. Батуро, при проведенні процесуальних слідчих дій, не зміг пояснити мету свого перебування на місці затримання, а відповідей на запитання уникав, посилаючись на статтю 63 Конституції України (Ред. –  Особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім’ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом). Проте факти говорили самі за себе – співробітники СБУ спільно з Управлінням внутрішньої безпеки ГУ НП затримали Батуро “на гарячому”. Відтак, задокументували спробу дати хабара службовій особі, що займає відповідальне становище, у дворі в центральній частині міста.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Днями Батуро оберуть міру запобіжного заходу. Зараз затриманий знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання №1 (Ред. – м. Надвірна).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...