Мед Атлант

Цього року дорожня розмітка на вулицях міста коштує франківцям більше 5 мільйонів гривень

Для нанесення дорожньої розмітки на вулицях міста у 2017 році виділено з міського бюджету 5 млн 255 тисяч гривень. Сума здається не малою, але йдеться про нанесення розмітки майже на 90 вулицях міста.

Про це МІСТУ повідомили в Управлінні транспорту і зв’язку.

На переважній більшості вулиць розмітку наносять фарбою і лише на 12-ох вже нанесли холодним пластиком. Останній метод є на порядок дорожчим — 600-650 за м2 тоді, коли нанесення фарбою коштує 120-150 грн за м2. Також до пластику є конкретні вимоги:

“Пластик повинен бути нанесений на дорозі гарної якості, без ям, і це немає бути “свіжа” дорога. Недавно розмовляли з директором фірми, яка наносить у Франківську розмітку, про те, як забезпечити її тривалу функціональність. Вони порадили наносити пластик на асфальт, який вже “дав осадку”. Тобто, потрібно як мінімум шість місяців, щоб нанести пластик на дорозі і тоді він буде якісно триматися”, — розповідає начальник управління Олег Ганчак.

Але гарантія на пластик більша — 1 рік проти 6 місяців за нанесення фарбою, тому в УТІЗ вважають пластик — кращим варіантом для Івано-Франківська.

“Для нашого регіону потрібно враховувати природні умови та вологість. Якщо навесні буде нанесена розмітка фарбою, то восени вона вже зітреться. Коли падатимуть дощі чи сніг, ми не зможемо тоді нанести. А розмітка потрібна весь рік. З практичної точки зору, пластикові осьові розмітки на франківських вулицях і переходи, де інтенсивний рух пішоходів, надіюся, з часом себе виправдають”

Наразі завершено нанесення розмітки  на 53 вулицях міста, на 14-ох — завершують роботу з нанесенням і ще на 16 вулицях планують згодом нанести. Якщо пластикова розмітка виправдає себе, в УТІЗ обіцяють продовжити практику з її нанесенням.

Читайте також: У Івано-Франківську продовжують встановлювати розмітку доріг за технологією холодного пластику. ВІДЕО

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...