Мед Атлант

У Франківську чоловік через укус кліща захворів вірусним енцефелітом головного мозку

В Івано-Франківську зареєстрували випадок захворювання на кліщовий вірусний енцефаліт.

Фахівці  провели епідеміологічне розслідування, в результаті якого встановили, що хворий перебував на території Чеської Республіки, де відвідував ліс і  отримав укус кліща, перші симптоми захворювання з’явились через 2 тижні. Про це повдіомляє МІСТО з посиланням на прес-службу “Івано-Франківського обласного лабораторного центру.
Діагноз підтверджений лабораторно. Станом на сьогодні хворий перебуває на стаціонарному лікуванні в Івано-Франківській обласній клінічній інфекційній лікарні, з діагнозом “кліщовий вірусний енцефаліт, менінгеальна форма середньої важкості”.
Кліщовий вірусний енцефаліт (кліщовий весняно-літній енцефаліт) – природно-вогнищева трансмісивна гостра вірусна інфекція з переважним ураженням центральної нервової системи, яка відзначається поліморфізмом клінічних проявів і важкістю перебігу (від легких до важких прогредієнтних форм). Людина заражається вірусом кліщового енцефаліту внаслідок укусу інфікованими кліщами, в процесі знімання кліща, розчавлення його або при розчухуванні місця укусу,  а також при вживанні інфікованого сирого  молока та продуктів виготовлених з нього. Хвора людина не має епідеміологічного значення в поширені кліщового вірусного енцефаліту.
Раннє звернення за спеціалізованою медичною допомогою та своєчасно розпочате лікування забезпечує повне одужання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...