Мед Атлант

Франківці поскаржилися балансоутримувачу будинку на немиті вікна в під’їзді, а взамін отримали порцію образ. ФОТО

Жителі будинку 27а на вул. Мазепи поскаржилися в компанію МІУК, яка обслуговує їхній будинок, на немиті вікна у під’їзді. Через місяць до будинку завітав інспектор, склав припис і вислухав жильців. Через день вікна намагалися помити, проте зробили це вкрай халатно і не всюди. Крім того, наступного дня після приходу горе-прибиральників жильців будинку на виході з під’їзду чекало неприємне повідомлення з образливим вмістом. Люди обурені.

“Коли в нашому місці почався період реформування ЖЕКів, мешканців нашого будинку запросили на загальні збори, на яких обіцяли золоті гори ті організації, які бажали обслуговувати наш будинок. Зібравшись з жильцями, ми дійшли рішення, що хотіли б обслуговуватись у МІУКу. На превеликий жаль організація не виконала того, що обіцяла. В дворі погано прибирають прибудинкову територію, не косять траву. Проте, що хвилює нас найбільше – миття вікон у під’їзді, яке входить в перелік послуг за які сплачуємо щомісяця. Їх не миють узагалі, або роблять це вкрай халатно.

Ситуація дійшла до того, що на наші неодноразові звернення до різних керівників МІУК і гарячої лінії, ми змушені були самостійно помити вікно на сходовій клітці, бо жити так далі було не можливо. Хоча за комунальні послуги сплачуємо регулярно.

Інспектора до нашого будинку прислали лише через місяць після наших скарг. Її поведінкою, щоправда, були приємно здивовані: дуже ввічлива жінка, все вислухала, записала і погодилася з нами, що звернення є не безпідставними.

Наступного дня після її візиту до нас прийшли мити вікна. Проте зробили це не всюди, а там де помили, то залишили страшенні розводи. Виконали роботу неякісно. Коли ми з сусідами намагалися поспілкуватися з прибиральницею і поцікавитися, чому таке ставлення до роботи, то вона закрила вуха і слухати нас не захотіла. А наступного дня на виході з під’їзду нас чекало оголошення неприємного і образливого змісту”, – розповідає як усе було жителька однієї з квартир на Мазепи 27а пані Надія.

Як пояснили жильцям у МІУК, прибиранням під’їзду і миттям вікон у домі займається їхня підрядна організація – фірма “Комунальні інвестиції”.

Журналісти “МІСТО” зателефонували до підприємства, проте керівників на робочому місці не виявилось. Зв’язатися з нами за день вони також не змогли. Тому пояснень, щодо поведінки їхніх працівників і виконання ними послуг отримати не вдалося.

Прокоментували ситуацію нам у МІУК. Старший інспектор із технагляду Олег Федик розповів, що приписи по будинку справді складалися і скарги були. Пояснив, що миття вікон у під’їзді мало б відбуватися двічі на рік. Пообіцяв, що по ситуації зв’яжуться з підрядником і спробують розібратися. Якщо роботи було виконано неякісно – помиють вікна повторно. Припускають, що можливо не все змогли вимити через важкодоступність. На рахунок непокошеної трави на прибудинковій території, то пояснили, що потрібно розбиратися: можливо територія не їхня.

Вигляд вікна, яке помили жильці будинку

Вигляд вікна, яке мили працівники фірми “Комунальні інвестиції”

Р.S. У єдиному держреєстрі юридичних і фізичних осіб-підприємців значиться, що засновником   ТОВ “Комунальні інвестиції” є Михайло Сеньків. Ймовірно, це колишній депутат від партії “Свобода” і екс-голова мандатної комісії з питань депутатської діяльності, етики, захисту прав людини, законності, взаємодії з правоохоронними органами та засобами масової інформації в Івано-Франківській міськраді.

Читайте також: У центрі Франківська через прорив труби може завалитися багатоквартирний будинок. ВІДЕО

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...