Мед Атлант

У Калуші пенсіонер потрапив до лікарні через укус змії

Минулої доби, 20 липня, у Калуші пенсіонера вкусила змія.

До Калуської ЦРЛ з діагнозом “укус змії” госпіталізували калушанина, 1955 року народження. Про це МІСТУ повідомили в управлінні цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

Нагадаємо, при укусі змії перш за все необхідно зберігати спокій, так як необдумані рішення і неправильна перша допомога можуть принести набагато більше шкоди, ніж сам укус. Треба зібратися з силами і починати діяти:

  • Негайно приступити до видалення отрути з рани. Ні в якому разі не можна відтерміновувати цю процедуру – інакше токсин пошириться по всьому організму.
  • Відсмоктування отрути проводять за допомогою медичної банки, якщо такої немає – використовують звичайну склянку. Для цього у порожнину скляного посуду уводять запалений фітіль, швидку обводять ним порожнину судини і негайно прикріплюють до ранки. Якщо процедура виконана правильно, тканина тіла втягується у порожнину банки.
  • Отруту можна висмоктувати і ротом, але якщо немає патологічних змін у порожнині рота (карієс зубів, тріщини язика та губ, їх пошкодження тощо). При цьому постійно спльовують відсмоктану рідину і промивають рот водою.
  • Припалювання ранки сірником, додаткові розрізи, вирізування ураженої ділянки шкіри – явища неприпустимі. Оскільки за таких втручань токсин швидко поширюється і виникає загроза потрапляння в ранку хвороботворних бактерій.
  • Щоб знищити змія притисніть його голову палицею, а потім важким предметом (камінь, сокира) відрубати або розтрощити. Не доторкайтесь до відсіченої голови, оскільки вона здатна нанести укус.
  • Послабити алергічну реакцію можуть антигістамінні препарати.
  • У разі крайньої необхідності рекомендується проводити штучне дихання і непрямий масаж серця.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...