Мед Атлант

В Івано-Франківську контролюватимуть тварин за допомогою спеціальних жетонів. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 25 липня, в Івано-Франківську підписали меморандум про співпрацю Івано-Франківської міської ради та ГО “Міжнародні системи реєстрації” з метою обліку та контролю за популяцією тварин у місті.

Також основною метою такої співпраці є те, що в Івано-Франківську буде зменшуватись кількість безпритульних тварин та покращиться санітарно-епідеоміологічна ситуація. Міський голова Руслан Марцінків зауважив, що наразі досить успішно діють такі програми по обліку тварин у Львові і повинні діяти в Івано-Франківську.

Організатор ГО “Міжнародні системи реєстрації” Віктор Копач розповів, що в Івано-Франківську 1120 безпритульних тварин, 35% стерилізованих, 8,16 % потенційно власницьких. Він каже, що це позитивна динаміка. Основною проблемою є не безпритульні тварини, а власницькі, тобто ті, що загубились і знаходяться на вулиці без свого господаря, або ті, яких умисне вигнали з дому.
“Якісні зміни будуть тоді, коли придбають для власницьких тварин транспондери (чіпи). Вартість такого обладнання для однієї тварини — 300 гривень. А для безпритульних собак варто придбати кліпси, ціною 30 гривень“, — зазначає Віктор Копач.
Віктор Копач каже, що власники тварин повинні придбати жетон з QR кодом, адже він значно підвищує шанси на повернення додому загублених тварин. На базі платформи розроблений і впроваджений зручний комплекс рішень для ідентифікації тварин в містах. Тварин необхідно буде зареєструвати на спеціалізованих онлайн-кабінетах для власників, ветеринарів, племінних розплідників, кінологічних клубів, громадських організацій і комунальних підприємств. За лічені хвилини зареєстрована тварина потрапить у міжнародну базу даних, а власник миттєво отримає підтвердження електронним листом. Пізніше, коли тварина загубиться, то власник отримає інформацію про її місцезнаходження.
“Тварини – це наші друзі, ми повинні з ними співіснувати. Люди бояться за своє життя, тому ми пояснюємо, що тепер завдяки контролю та стерилізації тварин, їм немає чого боятись, вони у безпеці. Наше завдання – зробити так, щоб більше не було тих тварин, кому потрібно допомагати, щоб вони всі були стерилізовані та в порядку“, – зауважила представник благодійного фонду “ARA” Марія Блєндова.
Керівник “Дому Сірка” Наталія Когут зазначила, що завдяки співпраці вони зможуть контролювати тварин.
“Будь-яка тварина повинна контролюватись, люди зможуть спостерігати повністю процес від виловлювання до стерилізації“, – відзначила Наталія Когут.
В Івано-Франківську планують зробити акцію, в якій перші бажаючі придбати жетони отримають їх безкоштовно, а інші уже куплятимуть за повну ціну.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...