Мед Атлант

Реабілітація та пристосування до суспільства. У Франківську обговорили проблеми демобілізованих АТОвців

Сьогодні, 26 липня, в Івано-Франківську відбувася круглий стіл з питання інтеграції та реабілітація ветеранів АТО у громадянське суспільство.

Присутні на заході ветирани Другої світової розповіли свої історії та додали, що вони теж долучаються до допомоги учасникам АТО.

“Домовляємося про гуманітарну допомогу з інших країн. Якось збирали корки з пластикових пляшок, щоб зробити з них протези для бійців. Зараз більше зосередились на реабілітації”, — зауважив заступник голови правління Полтавської обласної організації інвалідів війни Іван Якушев.

Учасники круглого столу звернули увагу на те, що АТОвцям виділяють недостатньо коштів на оздоровлення.

“Було так, що учасник бойових дій приходив у соцслужби, щоб отримати путівку, а її просто нема, бо не виділили коштів. А власних грошей не вистачає навіть на найнеобхідніше, бо пенсії у воїнів мізерні”, — розповів голова Всеукраїнської організації інвалідів війни, Збройних сил та учасників бойових дій Олександр Маматов.

Він додав, що бували випадки, коли бійці покінчували з життям, бо не могли до нього заново пристосуватися.

Читайте також: “Випадок з затриманням учасника АТО поліцейськими показав, що в державі не працюють механізми адаптації атовців” – асоціація ветеранів АТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...