Мед Атлант

Націоналісти пікетували церкву Московського патріархату на Чорновола. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 26 липня, націоналісти організували в центрі міста пікет проти церкви Московського патріархату.

З плакатами і лозунгами вони вирушили від Вічевого майдану до приміщення церкви на вул. Чорновола. Там в рупор розповіли містянам про те, чому не хочуть бачити “антиукраїнську” церкву в центрі рідного міста.

Ініціювали акцію “Правий сектор” і його керівник в Івано-Франківську Микола Семанишин, “Свобода” та “Національний корпус”.

Депутат обласної ради Василь Попович заявив, що церква проводить підривну діяльність проти України і не розуміє тих, хто відвідує її. Часто попи прикриваються поняттям православ’я і не додають до цієї приставки абревіатури ворога – вважає депутат.

“Приміщення на Довженка представники Московської церкви брали у тимчасове користування, натомість засіли тут надовго. Збудували церкву на Довженка, а звідси вступитися не хочуть. Або нехай переходять в єдину українську церкву, або ідуть геть”, – висловився Попович.

І додав, що містяни, котрі моляться тут, нехай продовжують це робити, адже на місці церкви скоро буде дитячий садок, а йому добра енергетика молитви не завадить.

Керівник “Національного корпусу” Сергій Сивачук висловився, що сьогоднішня акція є лише показовою і не останньою.

“Я б волів, аби московської церкви узагалі не було на Україні. Це прямий філіал ФСБ і він має бути заборонений судом”.

Наприкінці акції активісти заклеїли ворота церкви плакатами і пообіцяли повернутися.

Уже кілька років Івано-Франківська влада не може поділити з місцевою єпархією УПЦ МП земельну ділянку та будівлю колишнього дитячого садка по вул. Чорновола, 6.

Земельну ділянку та приміщення колишнього дитячого садка по вул. Чорновала, 6 єпархія УПЦ МП орендує ще з 2006 року. В будівлі новий власник облаштував молитовний будинок та канцелярію. За договором, дія оренди мала припинитися, коли єпархія побудує поруч нову церкву. Однак будівництво досі не розпочате, а міська рада, у свою чергу,  наразі продовжує боротися за приміщення. Найбільша проблема з розірванням договору оренди полягає в тому, що у ньому не вказано дати закінчення. А обумовлено, що його розірвуть лише до початку нового будівництва на місці садочка.

Читайте також: 

Яка “доля” чекає на Коломийську церкву, яку не можуть поділити віряни різних конфесій

На Прикарпатті побили священика Московського патріархату. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...