Мед Атлант

Представники туристичної сфери міста і мер обговорювали, як привабити до Івано-Франківська туристів

Сьогодні вранці, 26 липня, представники туристичної сфери міста та мер снідали разом і обговорювали питання приваблення більшої кількості туристів до Івано-Франківська.

Кожен з учасників бесіди – власники туристичних фірм, ресторанів, підприємці, що задіяні у сфері послуг – повідав своє бачення туристичного розвитку міста, а також озвучили проблеми, які наразі існують.

Зокрема зауважили: часто гостям немає що показати, особливо у вечірній час. Екскурсія на оглядовий майданчик і ратушу займає кілька хвилин, а далі туристу ніде дітися. Зауважили, що в місті мало історичних будівель, речей, які можна презентувати, як ізюминку міста, не зовсім добре збережена архітектура. Ще одна проблема – погано підготовлені гіди.

“Поляки приїжджають до нас зі своїми книгами і знають історію міста краще за деяких екскурсоводів. В нас мало лобіюється історії, історичних подій, до прикладу, чи знає хтось, що завтра день звільнення міста від німецьких окупантів?”, – висловила своє бачення представниця фірми “Надія”.

Її підтримав і директор художнього музею Михайло Дейнега, який зауважив, що коли чує, як деякі екскурсоводи розповідають історію міста, то йому хочеться сховатися.

В контексті бесіди знаний художник запропонував меру, аби на площі Шептицького встановили лавки, адже там часто зупиняються туристи і їм ніде відпочити. Також просив вирівняти саму площу, адже у зливу, як каже Дейнега, її затоплює.

Михайло Дейнега розповів, що скоро планує відкрити власну галерею у під’їзді свого дому, який знаходиться в центральній частині міста, і тим самим створити нову туристичну атракцію Івано-Франківська.

Таку ідею підтримали присутні. Власне частково дійшли висновку всі, що кожен повинен просувати щось своє, цікаві і ексклюзивне, а влада сприяти і підтримувати.

На пропозицію збільшити кількість цікавих історичних місць, мер відповів, що в підвалі Краєзнавчого музею планують облаштувати сучасний історичний простір. Над концепцією ще радяться.

“Треба щось цікаве і сучасне, з 3D. Наприклад, є легенди про привида в ратуші, то потрібно їх підтримувати, якщо його й не було, то вигадати”.

Представники туристичного порталу “Карпати.ua” проаналізували проблему малої кількості туристів у місті й дійшли висновку, що в Івано-Франківська немає правильного медійного каналу.

“70 процентів тих, хто заходить на наш сайт, а це люди з усієї України, знають лише про Буковель, про Франківськ навіть не чули” – каже представник порталу Сергій.

Також присутні висловили пропозиції зробити місцеві ярмарки не лише з продажем ковбас, а й з чимось цікавим: крафтовим пивом від місцевих пивоварів, оригінальними смаколиками власного виробництва.

“Франківці і гості міста бачать на ярмарках ковбасу, але не бачать унікальних виробів і продуктів, які роблять місто особливим і цікавим туристу. Ми хочемо представити свою продукцію, але про ярмарки дізнаємося в останній момент. Намагаємося потрапити туди, але зробити це вже нереально”, – висловився один з присутніх на зустрічі.

В результаті пропозицій і бесід дійшли висновку, що варто створити спілку представників туристичної галузі міста і спільно розробити стратегію приваблення туриста до Івано-Франківська, а обговорення за круглим столом зробити періодичними.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...