Мед Атлант

Екс-очільник Одещини Саакашвілі втратив українське громадянство

Колишній президент Грузії та екс-очільник Одещини Михеїл Саакашвілі втратив українське громадянство. Інформацію, яку раніше розповсюдили у Мережі, підтвердили у Державній міграційній службі України.

Як пояснили ТСН, Саакашвілі втрачає громадянство на основі п.2 ст.19 Закону “Про громадянство”, а саме – на підставі неправдивих даних, вказаних в анкеті. У документах, які заповнював колишній голова Одеської ОДА було вказано, що він не перебуває під слідством в Україні чи за її межами, проте відомо, що на території Грузії Саакашвілі було заочно заарештовано.

У міграційній службі зазначають, що з приводу громадянства Саакашвілі запит до ГПУ надіслав нардеп Андрій Лозовой, прокуратура звернулась до служби. За запитом Комісія з питань громадянства ухвалила відповідне рішення.

Зазначимо, що українське громадянство Саакашвілі надав своїм указом президент України Петро Порошенко наприкінці травня 2015 року. Напередодні отримання українського паспорта його було призначено головою Одеської облдержадміністрації. У грудні 2015 року його позбавили громадянства Грузії.

На посту очільника Одещини Саакашвілі пропрацював півтора року, після чого оголосив про відставку, звинувачуючи президента у недотриманні обіцянок та просуванні на керівні посади у райадміністраціях “старих корупціонерів”. Тоді ж колишній президент Грузії оголосив про створення власної політичної сили, з якою піде на вибори в український парламент.

Читайте також: Україну атакував новий небезпечний комп’ютерний вірус

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...