Мед Атлант

“Укренерго” повністю припинило електропостачання в окуповану Донеччину

З 26 липня 2017 року “Укренерго” повністю припинило постачання електроенергії на тимчасово неконтрольовані території Донецької області.

Про це у мережі фейсбук повідомив голова НЕК “Укренерго” Всеволод Ковальчук, – інформує МІСТО.

“Територія ОРДЛО на сьогодні не споживає електроенергію, вироблену електростанціями на контрольованій частини України“, – заявив він.

Під час прес-конференції Ковальчук пояснив, що повне припинення постачання електроенергії на тимчасово окуповану територію Донецької області не несе ніяких наслідків для стабільної роботи об’єднаної енергосистеми країни, – інформує УНІАН.

“Були витримані всі необхідні процедури, офіційно звернувся “Енергоринок”, було отримано погодження Міністерства енергетики й з початку доби перетоки на неконтрольовані території дорівнюють нулю. Ніяких додаткових наслідків цього процесу для енергосистеми України немає. Перетоки були негативними – на користь неконтрольованих територій“, – сказав Ковальчук.

Також він додав, що постачання української електроенергії на тимчасово окуповану територію Донецької області становили близько 5% внутрішнього споживання. За словами Ковальчука, потреби окупованих територій в електроенергії покриваються за рахунок роботи Старобешівської та Зуївської ТЕС, а також за рахунок інших виробників на тимчасово окупованій території й постачання з Російської Федерації.

Читайте також: Екс-очільник Одещини Саакашвілі втратив українське громадянство  

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...