Мед Атлант

Члени ветеранських організацій прийшли до мера, а він їх не прийняв

Сьогодні, 27 липня, відзначають 73 річницю з Дня визволення міста від німецько-фашиських загарбників. На Меморіальному кладовищі зібралися ветерани й представники обласної влади. Міська адміністрація захід проігнорувала.

“Ми прийшли, аби вшанувати тих, хто поклав свою голову за визволення України і нашого міста. Без політичних гасел, прапорів і лозунгів. Вважаю не нормальним, що міська влада не захотіла вшанувати тих, хто колись врятував наше місто”, – розповідає голова ветеранської організації 38 армії Володимир Мойсеєнко.

Ветеран обурюються і каже, що не розуміє, навіщо робити на цьому політику.

“Невже не можна просто вклонитися тим, хто звільнив Івано-Франківськ від ворога”.

Присутні на вшануванні пояснили, що на їхню думку мер мав би підтримувати інтереси усієї громади і  окремих її категорій, об’єднувати, натомість діалогу добитися не можуть.

Загалом на Меморіальному кладовищі сьогодні було не людно: близько 30 осіб. Серед них представники організації ветеранів 38 армії і обласної організація ветеранів України. З владної гілки були лише деякі представники обласної влади.

Ветерани кажуть, що цей день міська влада ігнорує не вперше, останні кілька років не було ні покладань квітів, ні вшанувань. Щоб з’ясувати для себе причину нецікавості представників адміністрації Днем визволення міста, ветерани в обуренні пішли до мера. Проте в кабінеті Марцінківа їх не прийняли. Сказали записуватися на прийом з початку серпня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...