Мед Атлант

Чому робоча спеціальність в Івано-Франківську може бути більш престижною, ніж офісна?

Традиційно вважається, що робоча спеціальність не може бути більш престижною, ніж робота в офісі. Проте, якщо вимірювати успіх не соціальним статусом, а саме фінансовими здобутками, то можна виявити таку закономірність: представники робочих спеціальностей нерідко заробляють більше за пересічних офісних працівників.

Такий розподіл зумовлений тим, що на сьогодні мало по-справжньому компетентних працівників серед робочих спеціальностей. Молодь уникає цих професій, адже вважає їх безперспективними. Через це суттєво не вистачає співробітників на промислових підприємствах та фабриках, навіть приватні компанії переживають деяку кризу через нестачу підготовлених кадрів. Безумовно, така робота є складною, як фізично, так і морально, потребує зосередженості та вміння швидко реагувати, тому, зазвичай, вона й оплачується гідно, особливо, якщо працівник готовий навчатися та вдосконалювати свої навички.

Представники яких робочих спеціальностей можуть розраховувати на високу заробітну платню?

Проаналізувавши будь-який масштабний сайт пошуку роботи в Івано-Франківську, можна зробити висновок, що найбільшу заробітну платню отримують представники таких напрямків, як інженер-конструктор, керівник цеху зі знанням іноземної мови, технолог на виробництві продуктів харчування, вантажник, кондитер. В середньому їх щомісячна платня може сягати 8-12 тисяч гривень.

Найбільшу заробітну платню отримують представники таких напрямків, як інженер-конструктор, керівник цеху зі знанням іноземної мови, технолог на виробництві продуктів харчування, вантажник, кондитер.

Необхідно зазначити, що велика кількість вакансій за цими галузями пропонується іноземними компаніями, які мають свої представництва на території України. Близько 40 % запитів запрошують працівників до роботи за кордоном, зокрема у Чехії, Німеччині та Польщі.

Переваги та недоліки робочих спеціальностей?

Як і в кожній професії, у робочих спеціальностей є свої «плюси» та «мінуси». До найбільш вагомих переваг можна віднести те, що для оволодіння професійними навичками таким спеціалістам не завжди потрібно отримувати спеціальну або професійну освіту. Крім того, працівник, що спеціалізується на налаштуванні обладнання, санітарно-технічних роботах або ремонті транспортних засобів може поєднувати декілька місць роботи або працювати як запрошений співробітник. Такий вибір дає можливість концентруватися лише на вигідних проектах та значно підвищити свої прибутки.

Серед недоліків такої роботи, проаналізувавши вакансії в Івано-Франківську та інших великих містах України, можна зазначити те, що молоді спеціалісти, зазвичай, отримують мінімальну заробітню плату. Для фінансового зростання необхідно або мати великий досвід, або володіти унікальними навичками та технологіями. Також необхідно звернути увагу на те, що робітничі спеціальності рідко вважаються достатньо престижними, а вірогідність кар’єрного зростання, швидше за все, має низькі показники.

Більш детально ознайомитися з перевагами та недоліками робочих спеціальностей можна у цій статті.

Тим, кому потрібна робота в Івано-Франківську та інших регіонах необхідно знати, як раціонально використати свої ресурси та час. Головне, звертатися до перевірених ресурсів, які справді можуть допомогти у досягненні цієї мети.

Наприклад, можна розпочати пошуки зі спеціалізованих сайтів та порталів. Саме тут представлені відомості про працевлаштування для представників різних професійних напрямків, а також статистична інформація про рівень заробітної платні, об’єм актуальних запитів, орієнтовний перелік вимог до потенційного співробітника тощо.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...