Мед Атлант

На Прикарпатті цього року відремонтували доріг на майже 400 мільйонів гривень

Сьогодні, 27 липня, в Івано-Франківську відбулась прес-конференція з питань ремонту доріг в області, під час якої Василь Буджак озвучив підсумки проведених ремонтних робіт за перше півріччя 2017 року.

Начальник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак повідомив, що за перше півріччя 2017 року вже виконали дві третини об’ємів робіт, які були доведені в плані фінансового забезпечення.

Загалом, на ремонт доріг було виділено 600 з половиною мільйонів гривень, виконали на майже 400 мільйонів гривень, профінансували – 264 мільйони гривень. По середньому ремонту виконали 70% робіт, по будівництві – 70% і по експлуатаційному утриманні також 70%.

Василь Буджак зауважив, що єдиним об’єктом капітального ремонту є дорога Криворівня – Чернівці. Саме з цим об’єктом наразі виникає найбільше проблем, оскільки ремонт цієї дороги розпочали ще на початку 2012 року, однак пізніше призупинили. І САД виконували роботи за проектом тих років, а в цьому році такий проект уже не відповідає сучасним вимогам. Тому роблять коректування і це займає достататньо багато часу.

Щодо напрямків робіт на 2017 рік, то у САД діють по стратегічному плану. Основним об’єктом є дорога Мукачів – Львів на ділянці межі із сполученням Закарпаття – Яремче – Надвірна – Богородчани. Розпочали роботи на цій ділянці з Надвірної до межі Закарпатської області, оскільки ця ділянка була в найгіршому стані.

“Сподіваємось на додаткове фінансування, щоб рухатись в сторону Богородчан. Це основний об’єкт і я впевнений, що ми його незабаром завершимо”, – зазначив начальник САД.

До кінця 2017 року планують завершити дорогу Івано-Франківськ – Львів, незважаючи на великий об’єм роботи. Відремонтують також дорогу Татарів – Кам’янець-Подільський. Василь Буджак зауважив, що два роки тому були проблеми з ремонтом дороги у Ворохті, однак цю проблему вирішили: дорогу в нижньому шарі завершили.

“Тепер там є добра дорога і добрий проїзд”, – відзначив Буджак.

Дорога до Верховини знаходиться у більш складній ситуації, зокрема, від Кривопільського перевалу до Верховини. Там ремонтні роботи проводяться з 2015 року. Начальник САД каже, що ціни піднялись і через це підрядна організація, ймовірно, не зможе продовжити роботи, тому доведеться розірвати договір і оголосити новий тендер.

Також найближчим часом проводитимуться роботи на ділянці від Соколівки до об’їзду Косова. Буджак запевняє, що практично всю дорогу до Косова незабаром буде зроблено. У планах відремонтувати дорогу Коломия – Городенка і виїзд на Тернопільщину.

Наразі у доброму стані сполучення Львів – Чернівці. Буджак запевняє, що такою ж буде дорога Львів – Закарпаття. Ці дороги об’єднає перешийок Делятин – Раківці , щоб було швидше та комфортніше їздити.

Василь Буджак зауважив, що є великий перелік доріг, які планують робити за кошти митного збору, однак це залежить від того, скільки митниця матиме цих коштів і скільки з них виділять саме на ремонт доріг.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...