Мед Атлант

Архітектори продемонстрували проект оновленої Ратуші. ФОТО

Сьогодні, 27 липня, мер, архітектори і археологи обговорювали проект реконструкції Ратуші і створення сучасного музею.

Розглядали лише проекті пропозиції. Останні напрацювання в цьому питанні відбувались ще в 2002 році, тоді Ратушу частково реконструювали.

Начальник відділу охорони культурної спадщини міста Володимир Ідак про проект реконструкції каже, що це це буде зона максимально корисною для містян.

“Хочемо показати підвальне приміщення Ратуші, яке не використовувалось до цього часу. Воно слугуватиме для громадських цілей. Простір на 175 кв.м у центральній частині міста”.

Мер Івано-Франківська закцентував на тому, що головна ціль реконструкції – сучасний музей.

“Ми хочемо вислухати позиції всіх експертів, щоби тут могло бути, аби приваблювало в місто туристів. Адже це унікальні підвали, про них ходить багато легенд. Хочеться, щоб тут було щось змістовне, цікаве і відображало дух міста”.

Очільник міста заявив, що проект на роки не затягуватимуть й перші очисні роботи вже зроблено.

Є час, який означає проект, а є час, який означає голова міста має гроші.

Більш детально про проект розповів його архітектор Володимир Кашмар:
“Реконструкція буде починатись з першого поверху з північної сторони, там буде кардинальна зміна тераси. Частину старої Ратуші хочемо об’єднати з частиною нової, тут облаштувати музей, зал засідань, громадський простір. Під склом буде відкрито прорізи, планується модернізація в частині вентиляції, освітлення, водопостачання, каналізації”.
Заступник міського голови Олексій Кайда пояснив, що проект по ходу робіт буде дещо видозмінюватись.
Може ми ще щось тут відкопаємо. Перший етап – технічні моменти, потім буде наповнення самого музею. Тоді діло за митцями і архітекторами”.
Наразі підвал ратуші очистили і планують максимально укріпити, після цього етапу остаточно вирішать, що буде на цьому місці: громадський простір чи музей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...