Мед Атлант

Суддя апеляційного суду подав у відставку

Суддя апеляційного суду Івано-Франківської області Дячук Василь Миколайович вчора вийшов у відставку. Маючи за плечима 20-річний стаж роботи, суддя скористався своїм правом.

Справи, які Василь Дячук розглянути не встиг, розподілять по-новому.

Криза з суддями апеляційного суду поки не минає. Як коментує нам речник Івано-Франківського апеляційного суду Людмила Безусова-Попович, ще один суддя-криміналіст написав заяву на відставку, протягом місяця її мають розглянути. Крім того, в цивільній палаті також є судді, які можуть скористатися цим правом.

Наразі в кримінальній палаті залишається усього 7 суддів, проте незабаром оголосять переможців конкурсу до нового Верховного суду України, а в ньому брали участь двоє суддів Івано-Франківського апеляційного суду. Тобто, можливо ще мінус два.

“Суддям набридли огульні звинувачення у всіх гріхах, йдуть найкращі. Ті, що мають досвід і можуть працювати. Дуже шкода”, – каже Людмила Безусова-Попович.

Нове пенсійне законодавство, яке вступить в силу, ліквідовує спецпенсії. Це стосується усіх держслужбовців, в тому числі і суддів. Через це ті, хто має поки має право оформити гідну пенсію, ним користаються.

Для простих людей такі реформування суддівської гілки можуть означати довгі черги справ, які чекатимуть до розгляду.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...