Мед Атлант

Президент нагородив українського пілота, який посадив наосліп побитий градом літак

Петро Порошенко нагородив українського пілота Олександра Акопова, який позавчора посадив наосліп побитий літак, на борту якого перебував 127 людей.

“Наш співвітчизник без перебільшення став героєм, посадивши наосліп вщент побитий градом літак в стамбульському аеропорту. І для мене було великою приємністю особисто подякувати Олександру за його вчинок”, – написав Петро Порошенко у фейсбук. – Повідомив Олександру, що прийняв рішення підписати указ про нагородження орденом «За мужність». Чекаю на нього у Києві, щоб особисто вручити нагороду”.

 

27 липня в Стамбулі були жахливі погодні умови: буря і град розміром з куряче яйце. Літак, де командував українець, вилетів зі Стамбулу на Кіпр. На висоті 4 тисячі фунтів град пошкодив носову частину літака і скло кабіни пілотів. Командир прийняв рішення повертатися на аеродром у Стамбул. На борту літака перебував 121 пасажир і 6 членів екіпажу.

З відео, які завантажували у фейсбук користувачі соцмережі видно, як люди очікують катастрофи і кричать: “Не посадить, не посадить”. Проте Окіпов показав вищий пілотаж: здійснив нахил літака вбік, аби бачити через бокове скло посадкову смугу і успішно приземлився.

Відео з фейсбук Oleg Lungul 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...