Мед Атлант

Франківці вже більше місяця вимагають у ЖЕО зробити ремонт у їхньому будинку. ФОТО

Жителі будинку № 7б на вулиці Федьковича скаржаться на приватну житлово-експлуатаційну організацію “ЖЕО Комунальник”, що обслуговує їхній будинок.

Вкінці червня люди вирішили привести до ладу  свій під’їзд —  закупили фарбу та вже розпочали ремонтні роботи на одному з поверхів. Тоді й з’явилися працівники ЖЕО, які сказали, що зроблять усе самостійно до кінця липня, але цього так і не сталося.

“Віддали їм свою фарбу, на яку збирали гроші всім під’їздом. Почали лише перший поверх, інші сказали, що зроблять згодом, бо майстер, який фарбував, захворів. Роботу повинні були відновити до 20-го числа, так нам казали в ЖЕКу, але уже кінець місяця і нічого. Лише кажуть нам, що завтра хтось буде, але ніхто так і не прийшов. Розмовляли з прорабом, просили повернути матеріали або наші кошти. На що нам відповіли, що прийдуть у понеділок”, — розповідає жителька під′їзду Ірина Стасів.

Сьогодні жителі будинку знову зателефонували в ЖЕО, але їхні працівники перенесли роботу на завтра.

“Щомісяця платимо по 150 гривень за квартплату, боргів нема. Розуміємо, що комуналка зараз дорога, але чому на наші проблеми не звертають уваги?”, — обурюється Любов Дубинецька.

Мешканці будинку бідкаються, адже окрім цього, у будинку та на території поблизу не прибирають та не косять траву:

“Самі тут миємо, наводимо лад, хоча платимо за це гроші. Прибиральниця мала би приходити кожної середи. Подивіться, як вона помила вікна!? А з підлогою взагалі катастрофа — лише до п’ятого поверху проходить тією ганчіркою, після цього у під’їзді — сморід. Нехай забирають ту квартплату, або виконують свою роботу!!!”.

Двірника, додають жителі Федьковича, бачили десь три рази від початку року:

“Взимку самі прочищаємо сніг, а влітку організовуємо толоку. Не можемо жити у бруді, у нас маленькі діти. Тут навіть по території розкидані використані шприци. А як, не дай Бог, це підніме дитина?”

У дворі довго не було місця для ігор дітей. Люди спільними зусиллями його тут зробили.

“Майданчик зробили самі. Так потроху тут порядкуємо”, — додає Ірина Стасів.

Журналісти “МІСТА” звернулися за роз’ясненням у “ЖЕО Комунальник”. На що нам відповіли, що фарбувати у будинку почнуть вже завтра зранку:

“Якщо обіцяли, то зробимо. Людина була на лікарняному. Сьогодні він на роботі, а у вівторок зранку буде на Федьковича”.

Щодо прибирання, то в ЖЕО пообіцяли після ремонту все помити.

“У мене в під’їзді теж не прибирають. Працівники, що кожен день за цим мають слідкувати?! У них багато роботи. Люди просто хочуть поскандалити і тому жаліються”, — пояснюють у ЖЕКу.

До слова, кінцевим власником “ЖЕО Комунальник”, який обслуговує будинок на вулиці Федьковича, 7б, є Зварищук Володимир Мирославович — фундатор фірми “Альфабуд” та співзасновник будівельної компанії “Альфабуд-Сервіс”, “Будінвестсервіс”, “Актив Сервіс” та “Віст-Тур”. Згідно документів, організація розташована у цьому ж будинку, але як розповіли жителі, у першому під’їзді стоїть тільки скринька для скарг і пропозицій, а сам ЖЕК в іншому місці.

Читайте також: Франківці поскаржилися балансоутримувачу будинку на немиті вікна в під’їзді, а взамін отримали порцію образ. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...