Мед Атлант

На сайті президента зареєстрували петицію про створення окремої гірської рятувальної служби

На сайті Президента України Ганна Сидоренко зареєструвала петицію про створення окремої гірської рятувальної служби для рятувальних робіт у гірських регіонах на основі європейського досвіду.

Авторка пише, що подібні служби існують у більшості країн Європи, де у гірських регіонах розвинені активні види туризму та спорту, є добровільними спілками, утворені та фінансуються державою, наприклад, у Німеччині, Польщі, Словаччині.

В Україні, зокрема в Карпатах, ведеться активна ліквідація подібної структури, що підпорядкована Державній службі з надзвичайних ситуацій.

“За декілька місяців турист, який потрапив у складні обставини (обмежена видимість, заблукав, отримав важку травму тощо), залишиться без жодної допомоги. Вимагаємо негайно виправити ситацію, яка несе пряму загрозу життю та здоров’ю громадянам України та інших країн, які планують подорожувати Українськими Карпатами”, — йдеться у петиції.

Наразі петицію підписали 53 осіб з 25000 необхідних. Підписати петицію можна тут.

Нагадаємо, з середини вересня за наказом Державної служби з надзвичайних ситуацій гірські рятувальники припиняють свою діяльність. Крім повідомлень про скорочення, рятувальники через декілька днів отримали необґрунтовані, на їхню думку, догани.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...