Мед Атлант

У продуктах закладу на Верховинщині, в якому потруїлися туристи, знайшли кишкову паличку

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області виявило порушення умов зберігання продукції та санітарно-гігієнічних умов у туристичному закладі “Сяйво Карпат”, в якому отруїлись 37 осіб. 

В ході роботи спеціалісти Івано-Франківської державної регіональної лабораторії відібрали 34 змиви на патогенну мікрофлору та бактерії групи кишкової палички з кухонного інвентарю, обладнання, рук та спецодягу персоналу, 1 пробу води з харчоблоку (локальний водопровід) на санітарно-мікробіологічні показники, в тому числі патогенну мікрофлору, та 6 проб харчових продуктів на мікробіологічні показники, в тому числі і на патогенну мікрофлору.

Під час досліджень одержали позитивні результати по БГКП (бактеріях групи кишкової палички) та перевищення рівня МАФАМ (загальне мікробне число, тобто зміст усіх мікроорганізмів у продукті) у фарші індичому та курячому м’ясі, у яйцях курячих та маслі. У 13 взірцях змивів виявили бактерії кишкової палички, у воді водопровідній — загальні перевищення рівня забруднення органiчними речовинами тваринного походження.

Дані результати дали змогу зробити висновок про порушення умов зберігання продукції та санітарно-гігієнічних умов у згаданому закладі.

Нагадаємо, підприємство не зареєстроване компетентним органом (територіальним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області) та не внесене до реєстру. Таким чином, не мало права надавати послуги з харчування людей.

Роботу закладу тимчасово призупинено, складено протокол про правопорушення у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, що тягне за собою адміністративну відповідальність згідно статті 64 Закону. Його направлено до суду.

Станом на 28 липня всі 37 госпіталізованих раніше осіб виписані з лікарні.

Раніше правоохоронці розглядали версію, що іноземці, які відпочивали у закладі, отруїлися своїми продуктами, проте в Держпромспоживслужбі знайшли ознаки санітарних порушень в самому закладі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...