Мед Атлант

У шахрайській схемі виманювання грошей через OLX новий підозрюваний і десятки потерпілих. ФОТО

Наприкінці липня в одній з франківських квартир працівники кіберполіції провели обшуки і затримали двох братів родом з Полтави, які виманювали в людей гроші, користуючись популярним інтернет-магазином OLX. Молодики брали передоплату за товар і зникали.

Через кілька днів після затримання їм було оголошено підозру і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави в розмірі 128 тис. грн для кожного. 

Молодики розробили шахрайську схему, яка полягала у отриманні попередньої оплати у вигляді переказу на банківські картки чи поповнення номеру мобільного оператору за товари, оголошення про продаж яких розміщувались на інтернет-ресурсі OLX.

Беручи передоплату за товар, який насправді не збиралися продавати і, ймовірно, узагалі якого не мали, обіцяли своїм покупцям переслати його «Новою поштою», але натомість зникали.

В Івано-Франківську вони кілька місяців орендували квартиру. Під час обшуку у цій квартирі поліціянти вилучили кілька десяток сім-карток різних мобільних операторів, мобільні телефони та нотбук, а також знайшли у квартирі обладнання для вирощування наркотичних речовин, а також згортки з подрібненою речовиною схожою до канабісу.

У ході розслідування кіберполіція встановила ще одного підозрюваного, також родом з Полтавщини. Спочатку 20-річний молодик свою причетність до шахрайських дій заперечував, проте згодом під тиском зібраних доказів зізнався у своєму “промислі”.

Огляд вилучених речей показав, що шахрайськими діями підозрювані могли займатися з початку минулого року.  Також встановлено, що для своєї діяльності вони купували у невстановлених осіб облікові дані до сторінок OLX, які мали позитивний рейтинг.

Наразі кіберполіція встановила більше трьох десятків потерпілих громадян з різних регіонів України, в тому числі й з Прикарпаття. Проте, ймовірно, ця цифра далеко не остання.

У разі доведення провини, полтавчанам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 8 років.

Читайте також: Прикарпатців попереджають про шахрайства з оформленням закордонних паспортів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...