Мед Атлант

Два франківських виші у топ-20 престижного рейтингу Webometrics

15 і 17 місце серед 331 вищого навчального закладу України посіли Прикарпатський національний університет і технічний університет Нафти і газу згідно даних всесвітнього рейтингу Webometrics. Дані аналізуються за рівнем діяльності вишів в інтернет-просторі.

Рейтинг Webometrics оцінює більше 24 тисяч вищих навчальних закладів світу. Результати досліджень Webometrics публікуються двічі на рік (у січні та червні-липні). Первинною метою рейтингу є сприяння академічної присутності в Інтернеті, підтримання відкритого доступу для значного збільшення передачі наукових і культурних знань в університетах світу.

Варто зазначити, що в останній редакції рейтингу Webometrics  майже половина загального балу віддається за авторитетність наукових робіт авторів університету в базах Scopus та Google Scholar, що дає можливість авторам рейтингу оцінювати різнобічні аспекти діяльності університетів не лише крізь призму веб-сайтів, але й окремо акцентувати значну увагу на науковому потенціалі вишу.

До рейтингу Webometrics Ranking web of Universities увійшов 331 вищий навчальний заклад України. Франківські університети посіли 15 і 17 місце.

До теми: Два місцевих університети увійшли в топ-50 вишів України, які готують найкращих фахівців

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...