Мед Атлант

На Прикарпатті 28-річний чоловік обікрав помешкання своєї родички-пенсіонерки

Вчора, 2 серпня, у Городенці затримали 28-річного чоловіка, який викрав з помешкання пенсіонерки гроші та золоті вироби.

До чергової частини Городенківського відділення поліції звернулася 79-річна мешканка райцентру з повідомленням, що до її будинку через вікно над вхідними дверима проник невідомий та відкрито заволодів її грошовими коштами і золотими виробами, – інформує прес-служба ГУ НП Івано-Франківської області.

Отримавши повідомлення, правоохоронці виїхали на місце події та проведеними розшуковими заходами встановили і затримали особу грабіжника. Ним виявився 28-річний далекий родич потерпілої, який раніше уже був судимий за вчинення крадіжок та грабежів.

Як з’ясувалося, зловмисник знав про те, що жінка проживає одна, тож вирішив збагатитися за чужий рахунок. Він посеред ночі прийшов на господарство потерпілої та через вікно над вхідними дверима проник до будинку. В кімнаті знайшов сумку, з якої викрав грошові кошти в сумі 100 гривень та вимагав у жінки, погрожуючи їй ,золото. Грабіжник, самотужки зламавши дверний замок шафи, викрав 8 виробів (обручки, перстені, ланцюжки з підвісками) та утік з місця події.

Зловмисника вчора затримали у порядку ст.208 КПК України. Йому уже оголосили про підозру у вчиненному злочині. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

У вчиненому вину свою визнав. Гроші за здані у ломбард вироби та одну обручку вилучено. Крім того, його огрунтовано підозрюють у серії аналогічних злочинів.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.186 (Грабіж, поєднаний з проникненням у житло) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. Проводиться слідство.

Читайте також: В Івано-Франківську викрили групу осіб із великим арсеналом зброї. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...