Мед Атлант

Викликати поліцію: чому люди змушені чекати декілька хвилин на з’єднання з черговим?

Від реформи правоохоронних органів у багатьох українців були значні очікування. Більшість з нас переконані, що чергові гарячої лінії “102” повинні блискавично реагувати на дзвінок і одразу ж з’єднувати. І, якби справді всі дзвінки на “102” були “по адресу” — оперативність зросла б в рази.

Вчора в Івано-Франківську на території міського парку на озері малолітні діти плавали на дерев’яному плоті. Батьків чи інших дорослих, за словами очевидців, поряд з дошкільнятами не було. Франківці, які йшли поблизу побачили це і дали зауваження дітям. Діти — не відреагували. Чоловік вирішив зателефонувати у поліцію. Після трихвилинного очікування чоловік перестав дзвонити.

Як повідомили журналістам МІСТА в секторі комунікацій Головного управління Національної поліції в області, в одну добу на гарячу лінію 102 поступає понад 1000 дзвінків.

Оператори call-центру м. Івано-Франківськ приймають дзвінки з мобільних телефонів від усіх жителів області, а чергові лінії 102 приймають дзвінки з стаціонарних телефонів лише від людей, які телефонують з території Івано-Франківська, — розповідає начальник сектору комунікацій ГУ НП в області Мирослава Белдик.

Тобто, житель області, якщо телефонує за допомогою до правоохоронців на екстренну лінію з мобільного телефону, то потрапляє в Івано-Франківський call-центр, де будуть опрацьовувати дзвінок. А також, якщо житель області, до прикладу, з Коломийського району зателефонує з стаціонарного телефону на 102, то напряму потрапляє до чергових з Коломиї.

У поліції також зазначають, що є “пікові” години, коли одночасно поступає дуже багато дзвінків.

Час пік наступає близько 18 години, саме тоді, коли у багатьох завершується робочий день. Скільки б не було операторів і як би не розширювався штат, все одно будуть такі години. У майбутньому call-центр можливо буде збільшувати кількість чергових телефонних лінії,  — зазначає Мирослава Белдик.

Людина, яка телефонує на гарячу лінію, обов’язково додзвонитися до чергового, просто можливо доведеться декілька хвилин почекати.

Також варто додати, що з усіх дзвінків, які поступають на гарячу лінію, майже половина з них — не по адресу,  однак оператори все одно опрацьовують дзвінки та надають усну допомогу при потребі.

До прикладу, МІСТО писало, що 30 липня франківка зателефонувала на “102” і заявила, що розчленувала свого чоловіка. На місці патрульні з’ясували, що у жінки-заявниці психічні розлади.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...