Мед Атлант

Взяв хабар, отримав штраф. У справі інспектора держпраці суд поклав крапку

Завершився судовий розгляд справи щодо посадовця управління Держпраці в області, якого 18 травня правоохоронці задокументували на отриманні хабара в розмірі кількасот доларів.

Встановлено, що головний державний інспектор праці одержав 500 дол. США та 5 тис. грн неправомірної вигоди. За таку суму посадовець обіцяв посприяти у вирішенні питання, що стосується видачі висновку щодо робіт із підвищеною небезпекою на одному з лісообробних підприємств у Богородчанському районі.

Чиновника затримали 18 травня цього року в центральній частині м. Івано-Франківська під час отримання коштів від представника приватного підприємства.

Як йшлося з самого початку санкція статті по такому злочину передбачає до двох років позбавлення волі, проте в суді інспектор Держпраці свою вину визнав повністю, щиро розкаявся і просив суворо не карати, –повідомляє “Курс”.

Суд кваліфікував дії обвинуваченого за ст. 369-2 ч. 2 КК України, оскільки він отримав неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення.

Суд визнав його винним та призначив 25 500 гривень штрафу. Також інспектор заплатить 3216 гривень за проведення судових експертиз.

Читайте також: Одіозний ямницький голова визнав, що вимагав хабар і відбувся мізерним штрафом

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...