Мед Атлант

На Івано-Франківщину з робочим візитом завітала міністр освіти

У селі Красноїлля Івано-Франківської області розпочався четвертий карпатський форум народовладдя, присвячений питанням освіти у гірських та високогірних районах України.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

У форумі взяла участь делегація народних депутатів — голова комітету Верховної Ради з питань культури та духовності Микола Княжицький, а також нардепи Олег Березюк, Іван Рибак, Сергій Соболєв та Олександр Шевченко. Депутати, зокрема, ознайомилися зі станом навчальних закладів та доріг і відвідали дві школи у селищі в гірській місцевості.

Наше завдання донести до всіх необхідність зберегти традиції, які століттями існували в нашій державі. Ми робитимемо все, щоб не втратити надбання, які народи, що живуть біля кордону України, зберегли впродовж тисячоліть. І навіть примножувати їх, — сказав Княжицький.

Також форум відвідала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Дуже важливо на законодавчому рівні надати окремим селищам статуси високогірних. Відтак визначити необхідні коефіцієнти для виділення коштів для будівництва доріг, обслуговування шкіл. Нам необхідно зберегти ці автентичні колоритні місцевості в Україні. В першу чергу це стосується відновлення транспортної інфраструктури, звичайно ж шкіл, — сказала міністр.

До участі у форумі долучилися депутати та керівництво районів, у складі яких є населені пункти зі статусом гірських.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...