Мед Атлант

Благодійники допомагають батькам франківських школярів зібрати “Перший портфелик”

Сьогодні, 7 серпня, у приміщенні Консультативного центру Карітас Івано-Франківська відбулась прес-конференція з нагоди старту щорічної благодійної акції “Перший портфелик”.

Благодійний фонд “Карітасу” вже чотирнадцять років допомагає зібрати до школи дітей, родини яких перебувають у складних життєвих обставинах. Новенькі ранці, зошити, ручки, олівці, фарби, пластилін та інше шкільне приладдя — те, що потрібно дітям, аби відчути радість першого дня у школі. А зважаючи на те, що в середньому вартість портфелика 1200 грн, не всі батьки можуть з легкістю закупити все необхідне. Допомогу таким батькам організовують усі бажаючі, придбавши для дітей портфель чи канцелярське приладдя.

Церква не тільки допомагає дітям, але й надає можливість людям чинити милосердя. Я прошу усіх, хто має можливість, допомогти. Ця акція є початком для милосердя по відношенню до цих дітей. Бо все, що ми маємо, дає нам Господь, і ми несемо відповідальність за використання цих речей, — зазначив директор Івано-Франківського Карітасу о. Володимир Чорній Отець.

На прес-конференцію завітала багатодітна мати Леся Чопик, яка самостійно виховує п’ятеро дітей. Жінка поділилася своїми проблемами і розповіла, що коштів, буває, не вистачає на найнеобхідніше, а вже “не за горами” свято Першого дзвоника, тому жінка звернулася до Карітасу за допомогою. Старші діти пані Лесі вже отримували ранці та канцтовари у рамках акції «Перший портфелик», тож вона добре знає, наскільки це суттєва допомога.

У Карітасі зазначають, що цього року підтримки та допомоги потребують більше 300 дітей – сироти, діти позбавлені батьківської опіки, із багатодітних і малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, діти воїнів АТО та вимушено переміщених осіб.

Тому, тут очікують на допомогу від благодійників-підприємців та просто небайдужих людей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...