Мед Атлант

Львівський суд конфіскував в іванофранківця автомобіль із польською реєстрацією

Через підроблене доручення на користування автомобілем Галицький райсуд Львова конфіскував у мешканця Івано-Франківська куплений у Польщі автомобіль. Водія зобов’язали сплатити більше 100 тис. штрафу.

Сам же водій під час судового засідання пояснив, що купив автомобіль у Польщі і там же засвідчив у нотаріуса доручення на право користування. Однак під час перевірки на кордоні митники запідозрили, що документ, за яким чоловік намагався ввести в Україну автомобіль, є підробленим, інформує ZAXID.NET.

“У ході здійснення митного оформлення виникла підозра щодо підробки доручення на користування автомобілем, отже, було прийнято рішення здійснити перевірку автентичності документів поданих громадянином України, як підставу для переміщення авто Opel Tigra через митний кордон України, – йдеться у постанові Галицького райсуду.

Митники вилучили у чоловіка автомобіль, відправили офіційний запит до нотаріальної контори, яка засвідчувала доручення на користування, й отримали підтвердження, що документ є підробленим.

На судовому засіданні водій пояснив, що легально купив авто у Польщі. Після того він двічі намагався перетнути український кордон. Спершу його не пропустили через те, що в техпаспорті не було вказане його ім’я, а сам він не мав доручення на користування авто. Після цього він повернувся до продавця і там незнайомий йому чоловік запропонував допомогу в оформленні доручення. Після виготовлення документу чоловік вдруге спробував перетнути кордон, однак його затримали за підозрою в підробці доручення.

За спробу переміщення авто за підробленими документами суд вирішив конфіскувати сам автомобіль і оштрафувати водія на 100,7 тис. грн.

Зазначимо, за інформацією директора Всеукраїнської асоціації автоімпортерів Олега Назаренка, фірми, які ввозять для громадян України автомобілі з іноземною реєстрацією, обдурюють клієнтів кажучи, що документи з-за кордону дозволяють законно їздити на такій машині територією України. За словами Олега Назаренка, українське законодавство забороняє громадянам України користуватися автомобілями, що належать нерезидентам, а нерезидентам забороняє передавати такі автомобілі в користування українцям.

Читайте також: Прикарпатські депутати вирішували, як врегулювати ситуацію з автомобілями на іноземній реєстрації

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...