Мед Атлант

“Банду геть”, – працівники спиртзаводу “Княгинин” протестують під кабінетом Марії Савки. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 8 серпня, до кабінету першого заступника голови Івано-Франківської ОДА Марії Савки з протестом прийшли працівники спиртзаводу “Княгинин”.

Під кабінетом Марії Савки люди співають гімн України, викрикують гасло “Банду  геть” та вимагають захисту і справедливості. Працівники прийшли, оскільки Львівський апеляційний господарський суд скасував рішення івано-франківського господарського суду про визнання обласного державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості банкрутом. Суд виграли, а директора спиртзаводу Зінаїду Гаргат все одно на підприємство не пускають.

Працівники йшли спочатку до голови ОДА Олега Гончарука, але його на робочому місці не виявилось.

Зінаїда Гаргат каже, що має протокол ліквідаційної комісії та рішення суду про призупинення ліквідації підприємства і вона не розуміє, чому її вже три місяці не пропускають на робоче місце. Зінаїда розповідає, що спочатку їй пояснювали, що в реєстрі немає рішення апеляційного суду, пізніше рішення знайшлось, але тепер кажуть, що необхідно клопотання від адміністрації.

Протестувальники запевняють, що не підуть з ОДА, поки не вирішать їх питання. Вони просять облдержадміністрацію стати на їх захист. Марія Савка каже, що знає про те, що 31 липня вдруге призначили директором Зінаїду Гаргат. Наразі юридичний відділ обласної адміністрації з’ясовує, чому досі не реєструють призначеного керівника.

За словами працівників, наразі завод охороняє невідома охоронна фірма.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...