Мед Атлант

Працівники спиртзаводу “Княгинин” вимагають у влади зареєструвати нового керівника та стати на їх захист. ВІДЕО

Сьогодні, 8 серпня, в Івано-Франківську ОДА прийшли працівники спиртзаводу “Княгинин”, щоб з’ясувати, чому керівника заводу не пускають на територію підприємства.

Працівники спиртзаводу співали гімн України, викрикували “Банду геть”, таким чином вимагаючи від влади захисту і справедливості. Причина протесту працівників – те, що директора спиртзаводу Зінаїду Гаргат не пускають на підприємство.  Львівський апеляційний господарський суд скасував рішення івано-франківського господарського суду про визнання обласного державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості банкрутом. Суд виграли, а директора все одно не пускають.

Зінаїда Гаргат каже, що має протокол ліквідаційної комісії та рішення суду про призупинення ліквідації підприємства і вона не розуміє, чому її вже три місяці не пропускають на робоче місце. Зінаїда розповідає, що спочатку їй пояснювали, що в реєстрі немає рішення апеляційного суду, пізніше рішення знайшлось, але тепер кажуть, що необхідно клопотання від адміністрації.

Протестувальники запевняли, що не підуть з ОДА, поки не вирішаться їх питання. Вони просили облдержадміністрацію стати на їх захист. Перший заступник голови ОДА Марія Савка каже, що знає про те, що 31 липня вдруге призначили директором Зінаїду Гаргат і тому доручила підготувати відповідний документ, щоб наступного дня все вирішити, однак, люди прагнули вирішення проблеми негайно. Заступник голови ОДА змушена була одразу ж вирішувати це питання з представниками юридичного відділу.

Після годинної наради Марія Савка причину не реєстрації нового керівника назвати не змогла, пояснюючи це тим, що зробила все можливе, а реєстр підпорядковується органам місцевого самоврядування, тому вона не в силах щось змінити. Обурені люди пішли до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Руслан Марцінків пообіцяв вирішити з реєстром це питання.

Це не я ліквідую чи не пускаю. Я ж купляю локомотиворемонтний завод, я за збереження таких заводів, – каже міський голова.

За словами працівників, наразі завод охороняє невідома охоронна фірма.

Читайте також: Жителі приміського села протестують проти відкриття наркологічного центру. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...